Sutil og Buemi straffet

Adrian Sutil og Sebastien Buemi er efter det koreanske grand prixs afslutning begge tildelt straffe for deres kørsel på banen. Begge kørere har fået fem strafplaceringer på gridden til Brasiliens Grand Prix.

Sutil her foran Kobayashi . Copyright Force India

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/10 2010 klokken 17:10

De svære banebetingelser gav en del afkørsler og påkørsler under den regnplagede grand prix på Yeongam-banen i Sydkorea. Kun to af disse hændelser er dog endt med en straf efterfølgende, og specielt den ene kører fik mange chancer på banen.

De to straffede kørere er Adrian Sutil og Sebastien Buemi. Sebastien Buemi er blevet tildelt fem strafplaceringer til det næste løb på Interlagos. Straffen falder efter den voldsomme kontakt med Virgin Racings Timo Glock, der sendte den tyske kører ud af løbet.

Timo Glock fører midterfeltet an, men udgik senere efter en påkørsel af Toro Rossos Sebastien Buemi
Copyright Virgin Racing


Timo Glock var heller ikke tilfreds med den schweiziske kørers kørsel på banen.

”Det er en stor skam at vi ikke kunne gennemføre løbet, og det kun på grund af den fejltagelse som Buemi lavede. Det virkede som om, at han var over det hele.”

Adrian Sutil er den anden kører, der er blevet straffet med fem strafplaceringer. Force India-køreren har yderligere modtaget en tillægsstraf på $10.000 for ikke at have kørt efter forholdene.

Adrian Sutil
Copyright Force India


Det skyldes, at Adrian vidste, at han havde bremseproblemer og derfor en skærpende omstændighed, da han påkører Saubers Kamui Kobayashi.

”Jeg kæmpede med mine bremser hele tiden. Jeg havde så meget bremsekraft, at jeg hele tiden blokerede og det gjorde det svært at køre ordentligt. Der var en del gange, hvor jeg var af banen, eller blokerede når jeg kom forbi en kører og røg af banen."

"Til sidst prøvede jeg at overhale Kobayashi, men tabte bilen på en pyt, der var mere våd end forventet og kørte ind i siden på ham.”

Bruno Senna og Jarno Trulli af banen
Copyright Motion-Company


Det tidlige sammenstød mellem Jarno Trúlli og Bruno Senna blev erklæret et race incident.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Koreas GP: Sejr til Fernando Alonso Katastrofeløb for Red Bull Racing »