Heikki ærgrer sig over sen F1 debut

Heikki Kovalainen kører i år sin fjerde Formel 1-sæson, men debuten der kom hos Renault i 2007, kunne være kommet allerede i 2004. Ifølge finnen var Minardi klar med en kontrakt, som manager Flavio Briatore forhindrede.

Heikki Kovalainen . Copyright Lotus

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/11 2010 klokken 13:11

Renault kørte igennem mange år et velfungerende udviklingsprogram for unge kørere. Tilbage i 2003 hed to af disse kørere, Jose Maria Lopez (den argentinske kører der skulle have debuteret for US F1 i år) og Heikki Kovalainen.

De havde begge Flavio Briatore som manager.

Heikki Kovalainen, Renault R27. Fri træning, Barcelona 2007.
Copyright Renault F1


Minardi lod dengang de to Renault-udviklingskørere teste for det italienske hold, og det gjorde Heikki Kovalainen så godt, at Minardi teamchef Paul Stoddart stod klar med en kontrakt og en debut i 2004. Det fortalte Lotus-køreren til den finske avis ’Torun Sanomat’:

”Jeg var klart hurtigere end ham (Jose Maria Lopez, red.). Paul Stoddart ville have givet mig sædet, jeg var klar, men min manager havde en anden mening.”

Dermed røg Formel 1-debuten i 2004, men den finske kører skulle faktisk få en chance mere. Denne gang hos Williams, der ledte efter en afløser til Juan Pablo Montoya, som skiftede til McLaren til 2005-sæsonen.

Kovalainen jubler i Parc Ferme efter sejren i Ungarns Grand Prix, 2008.
Copyright McLaren Media


Endnu engang stod Flavio Briatore bag den manglende debut.

”Naturligvis, når man får tilbudt en chance for at komme i F1, og man ikke kommer alligevel, så bliver man skuffet.”

Flavio Briatore mente, at Kovalainen i stedet skulle deltage i GP2-mesterskabet i 2005, som han tabte i sidste afdeling til Nico Rosberg. 2006 gik i stedet som officiel testkører hos Renault inden debuten som Fernando Alonsos afløser i 2007 kom.

Heikki Kovalainen forventes at fortsætte hos Lotus i 2011.
Copyright Michael Ewert


Crashgate betød et farvel til Flavio Briatore, og finnen er nu sin egen manager. Nu hos Lotus Racing og ifølge rygterne en fornyet kontrakt.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams klar med 5-årskontrakt Ecclestone skælder ud »