Julen 2010 - Peter Nygaards Legender

Peter Nygaard har sendt en ny bog på gaden her op til jul, så vi Formel 1 entusiaster kan få nogle gode timers underholdning, med legender indenfor kørere, baner og hold samt ikke mindst Formel 1 lægen Syd Watkins.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/11 2010 klokken 20:11

Den nye moppedreng af en bog fra Peter Nygaard på 288 sider, er god underholdning hvad enten man er en Formel 1 ”nørd” eller blot ønsker at vide mere om nogle af de vigtigste detaljer omkring Formel 1.

Bogen er den tredje, i den trilogi der blev indledt med bogen ”Grand Prix – Historien om Formel 1-VM”, der blev efterfulgt af ”Ferrari – 60 år i Formel 1”.

Peter Nygaard pryder de mange velskrevne artikler i bogen, med en del af hans flotte billeder.

Der er ikke mange der vil betvivle at Michael Schumacher, Ayrton Senna og Gilles Villeneuve er legender der ikke er til at komme udenom i en bog som denne, men mere spøjse personligheder som Vittirio Brambilla, der gik under navnet Gorillaen fra Monza og den oversmarte brite Colin Chapman, er med til at tilføre bogen lige det ekstra.

Peter Nygaard, her under et Grand Prix Tours-foredrag på Hotel Una Scandinavia Copyright Michael Ewert

Men det er ikke kun kørerne, der er legender. Hold som det der var ejet af den unge, og meget specielle Lord Alexander Hesketh, var med til at tilføre Formel 1 et tiltrængt uhøjtideligt præg, mens Bernie Ecclestone også kæmpede med sit eget hold.

Største legende der efter min mening er også den mand, der har haft størst betydning for sikkerheden i Formel 1 og den kendsgerning, at op til begyndelsen af 80’erne, omkom en kører om året i gennemsnit. Professor Sidney Watkins, måske bedre kendt som the Prof, har fået en vigtig plads i denne bog.

Når der skrives en bog som denne, hvor det er Legender der omtales fra hele historien om Formel 1, vil man altid skulle stoppe et sted, hvilket helt sikkert ikke har været let for Peter Nygaard, dog savner jeg en af de personer der efter min mening, har været med til at gøre Formel 1 til det, det er i dag, nemlig Frank Williams, der har været så utroligt meget igennem med sit hold.

Dog er der ingen tvivl om, at ”Legender” er god underholdning i mange timer for den Formel 1 interesseret.

På Bil Magasinets hjemmeside, finder I en mere uddybende beskrivelse af bogen her
Bogen er i handel nu.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel besøger Vettelheim Prost frustreret over manglende fransk grand prix »