Renault undskylder

Da Renaults Crashgate-skandale var på sit højeste, beskyldte Renault F1 Nelsinho Piguet for at lyve, med det formål at skade holdet. Dette undskyldes der nu for.

Renault . Copyright Renault F1

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 8/12 2010 klokken 08:12

Under Singapores Grand Prix i 2008, fik Nelson Piquet en team-ordre på at smadre sin racer ind i væggen på et belejligt tidspunkt, for derigennem at kunne fremtvinge en safetycar-episode, som ville lægge sejren i hænderne på Fernando Alonso.

Renault fejrer Alonsos sejr

Da Piquet senere gik til FIA med disse oplysninger, blev han af Renaults daværende ledelse beskyldt for at lyve.

Sidenhen er det i FIA’s tribunal blevet bekræftet at tingene foregik som Piquet sagde, og Renaults daværende ledelse blev bortvist fra Formel 1 for en periode.

Tilbage stod Renaults udtalelser om løgn og bagvaskelse, og den sag er nu også blevet lukket.

Nelson Piquet Jr.

Nelson Piguet, og hans berømte far med samme navn, modtog under en retshøring begge en uforbeholden undskyldning fra Renault F1, og får derudover også en kontant erstatning, samt sagsomkostningerne for sagen betalt. Fernando Alonso, der nu kører for Ferrari, har blandet sig langt uden om dette efterspil, og har heller ikke kommenteret på sagen.

Nelsinho Piquet kører i dag i den amerikanske NASCAR-serie, og har ikke umiddelbart intentioner om at vende tilbage til Formel 1.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber kørte med brækket skulder Bernie tjener på overfald »