Renault F1 bliver til Lotus Renault GP

Hvad der er blevet snakket om de sidste halvanden måned, viser sig nu at være rigtig. Lotus har købt sig ind i Renault og holdet bliver nu til Lotus Renault GP. Det kryptiske er, at det intet har med Lotus Racing at gøre.

Grafisk tegning af Lotus Renault . Copyright Renault F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/12 2010 klokken 11:12

Lotus Renault er nu en realitet. På trods af, at det nuværende Lotus Racing har skrevet kontrakt med Renault omkring levering af motorer, så er det moderselskabet Group Lotus, og ikke 1Malaysia1, der er tale om. Endnu mere drilsk er billedet af den Lotus-Renault som de vil køre med i 2011.

Den er nemlig sort og gylden, og lige præcis de farver meldte Lotus Racing, der har erhvervet sig rettighederne til navnet Team Lotus ud inden sæsonafslutningen på Abu Dhabi, meldt ud, at de ønsker at benytte sig af til næste år.

Man har tilmed lavet en konkurrence, hvor fans kan designe næste års bemaling, og vinde et eksklusivt besøg hos Team Lotus ved den første test i 2011. Fremtiden for Team Lotus ser ikke ligefrem lys ud, og slet ikke når man tænker på, at den grøn/gule farve tilsyneladende vil blive brugt af Lotus ART GP2-holdet i 2011.

Lotus ART GP2-holdet i grøn/gule farver
Copyright GP2 Media


Det burde nu være sikkert, at Team Lotus/Lotus Racing kommer til at stille op under et andet navn og anden bemaling.

Tilbage til Lotus Renault GP, hvor Genii Capital har købt de resterende aktier af Renault, som de ikke ejede i forvejen. En del af Genii Capitals aktier skal så opkøbes af Group Lotus, og den nuværende aftale dækker ifølge den udsendte pressemeddelelse frem til slutningen af 2017-sæsonen.

Lotus ART GP2-holdet i grøn/gule farver
Copyright GP2 Media


Gerard Lopez, bestyrelsesformanden i Renault F1 Team, udtaler:

”Vi er glade for, at vi nu kan offentliggøre nyheden om, at vi bliver til Lotus Renault GP i 2011. Det er meget spændende at begynde en ny æra for holdet med partnerskabet med Group Lotus, og vi vil fortsat nyde et godt samarbejde med Renault de kommende sæsoner.”

”Det er en hyldest til det fantastiske arbejde vi har udført i år af holdet i Enstone, at vi har kunne tiltrække både store sponsorer og nye investorer for en meget lys fremtid.”

Ayrton Sennas Lotus fra 1986, det sidste år med den sort/gyldne bemaling. Billedet taget i Berlin i Quartier206 i marts 2009.
Copyright Michael Ewert


Dany Behar, Group Lotus CEO, udtaler:

”Jeg kan ikke forestille mig en bedre platform inden for automotiv mærkeeksponering end motorsport, og Formel 1 er toppen af åbenhjulsracing. Vi er godt klart over, at der har været en del kontroverser omkring brugen af vores mærke i F1, og jeg er derfor glad for formelt at kunne bekræfte vores position en gang for alle: Vi er Lotus og vi er tilbage.”

Ifølge pressemeddelelsen så skulle Lotus Renault have brugt mere end to måneder på at designe de ikoniske farver, så de passer til de moderne medier.

Selv om det har været trist at opleve, hvordan navnet Lotus har været i vælten de sidste par måneder, så tror jeg generelt, at fansene et eller andet sted er ligeglade med, hvilket hold der kører med Lotus-navnet, så længe farverne er de rigtige.

At det så bliver Renault, der bliver til Lotus Renault, burde øge holdets chancer for at bringe navnet tilbage til toppen af resultatlisterne.

Jeg forventer, at det nuværende Lotus Racing meget snart vil udsende en pressemeddelelse omkring Lotus Renault-samarbejdet.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bernie tjener på overfald Holdordrer OK »