Formel 1 til Ukraine

Ukraine er ikke et land vi normalt forbinder med Formel 1, men det bliver der måske ændret på. Der er konkrete planer om at bygge en bane i nærheden af Kiev.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 23/12 2010 klokken 17:12

Fremtiden kunne nemt byde på Formel 1-løb i Ukraine. Sådan ser det ud efter der fra officiel side i Kiev er blevet meldt ud om byggeplanerne for en ny motorsportsbane.

Banen bliver på 5,2 kilometer, og budgettet for at bygge den ligger på $1 mia. Der er afsat 100 hectar jord, og byggeriet begynder til næste år.

Chefen for den regionale administration fortæller at man vil bygge en bane med henblik på afholdelse af internationale motorsportsarrangementer i bydelene Polissia og Ivankiv, som er en del af Kiev.

Vitaly Petrov, Robert Kubica og nu måske en bane i Kiev. Østeuropa åbner sig for F1. Copyright Renault F1

Man har også fundet en investor, som er med til at sikre at infrastrukturen omkring banebyggeriet følger med, herunder nybyggelse af hoteller.

”Projektet er blevet vurderet af folk fra Europa, og planerne er tegnet af den samme fyr fra Danmark som lavede banerne i Singapore, Emiraterne og andre lande,” forlyder det fra administrationschefen.

Banen vil opfylde alle moderne standarter, og forventes at være færdig om 2 år, forlyder det.

Undertegnede skribent går dog ud fra at der, som plantegner tænkes på tyske Hermann Tilke, og ikke en unavngiven dansker.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel forrude Glædelig jul »