HRT ude af FOTA

Hispania Racing Team F1 er blevet smidt ud af holdenes forening FOTA på grund af misligholdelse af medlemsbetingelserne. De skylder simpelthen for medlemskabet i 2010.

Colin Kolles og Jose Carabante . Copyright Motion-Company

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/1 2011 klokken 11:01

Mandag kom det frem, at HRT var blevet smidt ud af Formel 1-holdenes egen organisation FOTA. I går var årsagen dog kun rygter, der både sagde at HRT var blevet smidt ud, men også at de selv var gået.

Et rygte sagde, at Hispania Racing Team F1 havde valgt at forlade Formula One Teams Association (FOTA) på grund af snakken om, at Red Bull Racing havde brugt langt flere penge end det aftalte beløb til 2010.

Hispania Racing er ikke længere en del af FOTA.
Copyright Motion-Company


Et andet rygte sagde, at HRT ikke havde betalt deres medlemskab til FOTA, og det lyder jo meget plausibelt når man tænker på den tidligere episode med Toyota, der heller ikke havde modtaget deres penge.

En talsmand fra HRT udtalte i går, at holdet havde valgt at forlade FOTA, da foreningen gjorde noget mere for de store hold end for de små. Ellers oversat til dansk valgkampsprog: Skattelettelser til de rige på bekostning af de fattige.

I dag har FOTA’s generalsekretær, Simone Perillo, bekræftet over for Reuters, at HRT er blevet smidt ud af FOTA på grund af manglende medlemskabsbetaling.

”Jeg kan bekræfte, at holdet ikke opfyldte deres 2010 medlemskabsbetalingsforpligtelser.”

Prisen for et års medlemskab i FOTA er €100.000. Et lille beløb for de store hold, men et kæmpe beløb for de små hold uden penge.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren med hybrid i Valencia? Bliver 2011 Trullis sidste år i Formel 1? »