Alle veje fører til Rom, undtagen F1’s

I over et år har rygterne omkring et grand prix i EUR-distriktet i Rom floreret. Rygterne har både peget i retning af en bestemt dato, et alternativ til Italiens GP på Monza og senest, at Rom er ude af F1-regi igen. Nu går Rom efter OL.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 20/1 2011 klokken 12:01

I sidste uge udtalte Roms Borgmester, Gianni Alemanno, at man ville trække sig fra Formel 1, hvis det betød, at det italienske grand prix ville forsvinde fra Monza. Få dage efter skulle Bernie Ecclestone have sendt et brev til borgmesteren, og løbspromoter Maurizio Flammini, hvor han gør det klart, at der ikke er plads til to løb i samme land.

I brevet skulle der stå, at den eneste måde Rom vil få et grand prix er ved en alternativordning, som vi kender fra Tyskland med løb på skiftevis Nürburgring og Hockenheimring. En mulighed som Flammini vil forsøge at opnå.

Men det bliver ikke sådan. Borgmester Gianni Alemanno citeres i den italienske avis ’La Repubblica’ for at udtale:

”Vejen er ikke helt lukket, men byens interesse skal være kompatibel med den nationale interesse.”

I stedet vil man nu gå efter at få de olympiske lege til Rom i år 2020. Noget man måske allerede i morgen vil høre på en pressekonference.

Roms borgmester Gianni Alemanno

Der har ikke været megen opbakning fra den nordlige del af Italien omkring en flytning af Italiens grand prix fra Monzas højfartsasfalt til Roms gader.

”Vi har altid bevaret kontakten med Monzas borgmester, med ministrene i nord og dem fra Lombardi-regionen.”

”Jeg er nødt til at sige, at vi aldrig opnåede en god dialog, selv da vi gjorde det klart, at hvis det blev til et valg mellem Monza og Rom, så ville vi trække os.”

Promoter Maurizio Flammini har dog ikke opgivet drømmen endnu, og vil stadig prøve at overtale arrangørerne i nord til en skifteordning. Noget som nok bliver noget sværere, hvis byen Rom vælger at fjerne store dele af opbakningen.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pengene bestemmer Rom trækker sig nu endegyldigt »