Mere Buemi i år

Normalt skal man være så let og så lille som muligt, hvis man er Formel 1-kører. Det gav med KERS-indførsel i 2009 kørere, der gik på nærmest anorektiske slankekure, og igen i år er kørerne på slankekur. Dog er der blevet mere af Buemi.

Sebastien Buemi . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 15/2 2011 klokken 09:02

Sebastien Buemi går mod strømmen. Toro Rosso-køreren har, modsat sine kolleger, taget på op til dette års sæsonstart. Hele tre kg har den schweiziske kører påført sin i forvejen veltrænede krop, men hvorfor har han gjort dette?

I år hvor KERS genindføres, har man valgt at hæve den tidligere minimumsvægt for kører+bil fra 620 kg til 640 kg.

Det har man gjort for at forebygge nogle af de udmagrende slankekure, som flere kørere gennemgik op til 2009-sæsonen, på grund af den vægtforøgelse KERS giver.

Flere hold har dog bedt deres kørere om at gøre et forsøg på at slanke sig. Et kilo mindre kører = et kg mere ballast. Så hvorfor har Sebastien Buemi så forøget sin vægtmasse?

Sebastien Buemi
Copyright Pirelli


Det skyldes den dårlige 2010-sæson, hvor den 22-årige kører tabte til holdkammeraten, Jaime Alguersuari, internt på holdet. Årsagen skulle være, hvilket vi tidligere har skrevet på BMF1, at Sebastiens forhold til sin tidligere chefingeniør og fysiske træner ikke fungerede ordentligt.

Derfor er begge blevet udskiftet, og det er netop den nye fysiske træner, Antti Kontsas (med en fortid som Nick Heidfelds træner), der er skyld i, at Buemi nu har forøget sin vægtmasse. Det er ren muskelmasse som han har pådraget sig, og det skal hjælpe schweizeren i kampen mod sin spanske kollega.

Seb vil vinde over Jaime i år. Ellers bliver det svært at komme til Red Bull Racing senere.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Overfor den schweiziske avis ’Blick’ siger Buemi:

”Jeg er nu 66 kilo tung.”

”I Bahrain skal jeg være foran Alguersuari i kvalifikationen og løbet.”

Det handler om fremtiden i Formel 1. På samme måde som Sebastien Bourdais i 2009 blev erstattet af Jaime Alguersuari, på samme måde står fredagskører Daniel Ricciardo klar til at overtage, hvis en af Toro Rossos faste kørere svigter.

Sebastien Buemi er 175 cm høj.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Senna ser ikke sig selv som Kubica-afløser Kubica har givet første interview »