The Stig tror på Hamilton

Nogle siger at han kan trække vejret under vand. Andre siger han tipper Hamilton til at vinde VM i 2011. Det eneste vi ved, er at han hedder Stig.

Return of the Black Stig . Copyright Wikipedia

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 3/3 2011 klokken 10:03

Den originale sorte Stig fra det engelske Tv-program, Top Gear, hedder i virkeligheden Perry McCarthy og har en Formel 1-karriere bag sig som ikke er særligt glorværdig.

Han kørte i 1992 for et lille privat eget Formel 1-hold der hed Andrea Moda efter den skofabrikant der havde holdet, og mente at det var en god måde at få sit skomærke kendt på. Desværre var holdet dårligt funderet og rædselsfuldt organiseret og det lukkede samme år, efter at være faldet for 107% reglen flere gange, så de ikke fik kørt løb.

Perry McCarthy (Black Stig)

Sidenhen har han testet for et par hold, heriblandt Williams, men da han havde svært ved at enes med teknikerne her, måtte han vige pladsen til en ung mand ved navn David Coulthard.

I årene 1996 – 2003 deltog han i Le Mans 24h, men nåede aldrig at se målstregen.

I 2002 og 2003 var han så iklædt den sorte kørerdragt, og var blevet til den mytiske TV-figur, The Stig, som testede sportsvogne på Top Gears racerbane som er anlagt på en lille flyveplads.

I slutningen af 2003-sæsonen skulle han gøre et forsøg på at accelerere en nitro-tunet Jaguar XJS fra 1-160km/t og så bremse ned igen indenfor rammerne af det hangarskib som optagelsen foregik på. Det gik dog galt, idet Jaguaren kom op på 175 km/t men aldrig nåede at bremse ned igen. Dermed fløj den overbord, og det eneste der blev fundet bagefter var en sort kørerhandske.

Nu er han altså dukket op igen, og har fortalt hvad han har lavet i den mellemliggende periode.

”Jeg tilbragte 5 år dybt nede i havet. Der lærte delfiner mig at balancere en bold på næsen, mens jeg forsøgte at lære dem princippet om hæl/tå mens man skifter gear. De blev dog aldrig gode til det. Jeg vendte til sidst tilbage til landjorden da jeg fandt en lille brasiliansk ø, ikke så langt fra Interlagos,” fortæller Stig.

Lewis Hamilton Copyright Pirelli

I forbindelse med det kommende verdensmesterskab i Formel 1 er han helt klar i spyttet: ”Lewis Hamilton kommer til at løbe med det hele. Manden er et geni,” lyder det sikkert fra den mytiske sortklædte mand.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dækdiskussionen Bahrain i november? »