En kort, en lang, en Mercedes, en McLaren

Der er ikke flere test på denne side af dette års verdensmesterskab, og næste gang holdene kommer op mod hinanden, så er det alvor. Hvem har gjort deres hjemmearbejde ordentligt? Red Bull og Ferrari regnes som favoritter, men hvorfor har McLaren så store problemer?

McLaren MP 4-26 præsentation . Copyright Michael Ewert

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/3 2011 klokken 07:03

Det skyldes flere årsager, men en af dem er måske afstanden imellem hjulene. For McLaren MP 4-26 er en lang bil, og sådan ser den faktisk også ud på billederne. Som om den er lidt længere end de andre, og det er den også.

I hvert fald så har det tyske ’Bild’ målt sig frem til, at afstanden mellem hjulene på sølvpilen er 18 cm længere end hos den røde tyr. I forhold til Mercedes GP er afstanden hele 27 cm, og 22 cm i forhold til Ferrari 150 Italia.

Der er ikke langt mellem hjulene på MGP W02
Copyright Pirelli


Der er noget længere på MP 4-26
Copyright Pirelli


Den slags har selvfølgelig betydning, og er måske medvirkende til, at det er McLaren, og ikke de tre nævnte hold, som ligger dårligst i tiderne. Det er selvfølgelig ikke hele årsagen, men det giver jo en anden vægtfordeling i bilen i forhold til bilens længde.

Selve vægtfordelingen af bilen er i år fastsat af FIA, så her er der ikke forskel på HRT F111, Red Bull RB7 eller McLaren MP 4-26. Den er i år, og kun i år, fastsat til 46-54%.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Eksklusivt tilbud til BMF1’s læsere Team Lotus annoncerer tredje- og testkørere »