Barrichello gladere end før

Rubens Barrichello har været i Formel 1 siden 1993, da han debuterede i Sydafrikas Grand Prix. I år starter brasilianeren sin 18. sæson i kongeklassen, og han er gladere end nogensinde, siger Rubinho.

Rubens Barrichello . Copyright Williams F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/3 2011 klokken 12:03

Der er kun en kører, der har været længere i Formel 1 end Rubens Barrichello. Den tidligere Ferrari-kollega, Michael Schumacher, debutererede i det belgiske grand prix tilbage i 1991.

Michael er faktisk den eneste kører, der har kørt racerløb på Pirelli-dæk, mens de tre år udenfor Formel 1, har gjort Rubens Barrichello til den mest erfarne af de to.

Rubens’ landsmand, Nelson Piquet, er den sidste kører, der har vundet et Formel 1-løb på Pirelli-dæk, da han vandt i Canada i 1991.

De brasiianske kørere med Rubens Barrichellos to drenge under kørerparaden ved Brasiliens Grand Prix 2010.
Copyright Hispania Racing


Rubens Barrichello er en glad kører. Som han fortalte den finske avis ’Turun Sanomat’, så nyder han ikke bare at være i Formel 1, men også hvor konkurrencedygtig den 38-årige kører stadig er.

”Hvad der rører mig mest er, hvor konkurrencedygtig jeg er efter mere end 300 grand prixer.”

“For fem år siden beklagede jeg mig over, at ferierne ikke var lange nok, men nu efter bare en uge kan jeg mærke listen til at køre igen.”

”Min kone er bange for, at jeg aldrig stopper.”

Rubinho kigger på en plakat over de 300 løb
Copyright Williams F1


Livet som racerkører er noget nemmere, når man kører for et privatteam som Williams hvor forventningerne er lavere, end hvis man sidder i den røde Ferrari, hvor man forventes at sikre topresultater hele tiden.

Vi så det med David Coulthard, da han skiftede fra McLaren til Red Bull Racing i 2005, og nu ser vi det igen med Rubens Barrichello.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Team Lotus annoncerer tredje- og testkørere Så meget fik de kørt »