Kørere arbejder for meget

Med tekniske regelændringer de er kommet til denne sæson, har kørerne fået nogle ekstra knapper at trykke på. For mange synes de selv, og holdene giver dem ret.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 20/3 2011 klokken 12:03

I 2011 skal kørerne selv lære at trykke på knapperne for at aktivere deres KERS og for at flexe med deres bagvinge.

For os andre der er vant til at køre med fartpiloten aktiveret på landevejen lyder det ikke som det store problem, men når man køre race med høj hastighed, og i forvejen har mange ting at justere på, så bliver det pludseligt til et problem.

KERS skal naturligvis helst bruges optimalt, men bagvingen er der specifikke regler for at den kun må bruges indenfor et afgrænset område, og kun når man er indenfor 1 sekund fra den forankørende. En lampe vil vide køreren, og i øvrigt også TV-seerne hvornår bagvingen er ”armeret”, men det er stadig en ekstra ting der skal holdes styr på.

Hamilton og Vettel i nærkamp. Det er i denne type situationer at kørerne ikke har lyst til at skulle dreje på knapper. Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Problemet for kørerne er faktisk så stort, at Kørernes sikkerhedsgruppe, anført af Rubens barrichello, Felipe Massa og Sebastian Vettel, taler åbent om at det kan ende i en kørerstrejke, da det er sikkerhedsmæssigt uforsvarligt med alle de ting som en kører skal, samtidig med at han skal være 100% fokuseret på at køre race.

Det har også betydet at holdene er gået i dialog med FIA, om hvorledes man kan begrænse mængden af knapper som køreren skal beskæftige sig med. Dette kommer sandsynligvis ikke til at ændre noget for denne sæson, men måske for 2012.

Følgende justeringer og knapper står køreren selv for: Bagvingejustering, KERS, radio, differentiale, brændstofblanding, motoromdrejninger, bremsebalance og pitlanebegrænser.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirellis typemarkering Zonta får bil af Toyota »