Kinas GP. 1. frie træning. Vettel i front

Morgnens første træning i Kina, viste at Red Bull på ingen måde har mistet momentum, ved at sætte konkurrenterne godt og grundigt på plads med en tid fra Vettel, der var mere end to sekunder hurtigere end Hamilton på 3. pladsen.

Red Bull lollipop . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 15/4 2011 klokken 07:04

Første frie træning op til Kinas Grand Prix, viste en frygtindgydende stærk Red Bull racer, der i hænderne af regerende verdensmester Sebastian Vettel og Mark Webber, nærmest ser uovervindelige ud.

Men det er trods alt kun første træning, hvilket betyder at man ikke skal ligge for meget i det resultat som vi her ser, dog har Red Bull ikke det normalt for vane, at vise deres fulde potentiale under de første træninger, hvilket vi må håbe de andre heller ikke har gjort her til morgen.

McLaren kørerne Lewis Hamilton og Jenson Button, var de hurtigste af resten af feltet, dog uden at ligge afstand til de andre i stil med Red Bull.

Lige efter Button, sneg Nick Heidfeld sig ind på en imponerende femte plads, til trods for at han kun fik sat 5 tider, inden han med en halv time tilbage kørte rimeligt voldsomt af og smadrede Renaulten. Om den bliver klar til 2. træning er tvivlsomt.

Hos Ferrari havde man valgt en anden strategi. De brugte simpelthen denne første træning på at teste nye aerodynamiske komponenter i jagten på at komme tilbage til fronten af gridden.

Felipe Massa placerede dog sin Ferrari på en godkendt 6. plads, mens Alonso lå nede midt i feltet på en 12 plads.

Hvis man kikker nede i den tunge ende af feltet, er det værd at bemærke at Vitantonio Liuzzi fik sat sin HRT racer frem foran ikke kun holdkammeraten, men også en Virgin og en Lotus racer. Det er vist første gang det er sket og det må give HRT en lille smule håb for forbedringer.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nu frygter Glock HRT Kinas GP. 2. frie træning. Vettel hurtigst »