Mercedes GP er hurtigst

Når man ser på kvalifikation og løb giver overskriften ikke meget mening. Ikke desto mindre forholder det sig således, at Mercedes GP er hurtigst.

Mercedes MGP W02 præsentation . Copyright Mercedes GP

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 23/4 2011 klokken 18:04

Nu tænker du nok at denne skribent har drukket lidt for mange påskepilsnere, og hellere skulle lægge sig til ro i et stille hjørne, men nej, Mercedes GP er hurtigst.

De har ikke den hurtigste bil, og spørgsmålet om de har den hurtigste kører vil jeg lade være et spørgsmål om religion, men faktum er at når bilen holder stille, er det Mercedes GP der har den hurtigste pitcrew.

Sidste år var Red Bull kendt for at være hurtigst, også på dette område, men det er de ikke længere.

Et gennemsnit over de kørte løb viser at Mercedes er hurtigst til at få skiftet dækkene i pitstopene, hvilket jo er væsentligt nok, med alle de pitstop der er i år.

I gennemsnit har det taget 22,301 sekund fra en Mercedes kører ind i pitlane til den er ude igen. McLaren er 0.082 sekund langsommere, mens Red Bull er 0.288 sekund langsommere.

Red Bull lavede et dækskifte. Copyright Pirelli

De følgende er: Sauber, Force India og Renault, mens Ferrari er nede på en syvendeplads med en comforttid der er 1,438 sekund langsommere end Mercedes.

De langsomste er HRT som tager 3,375 sekund længere om det en højst nødvendigt

Oven på denne statistiske gennemgang ønsker BMF1 en god påske til alle.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monaco uden DRS? Sponsor søges »