Spaniens GP: Før løbet

Tiden går, klokken slår, og Spaniens GP venter lige rundt om hjørnet! Sidste år løb Mark Webber med sejren på Circuit de Catalunya, men kan han gøre sig selv kunsten efter?

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 22/5 2011 klokken 12:05

Mark Webber indførte frøhoppet Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Weekendens træninger og kvalifikation har budt på lidt af hvert, og vi skulle åbenbart frem til sæsonens 5. løb, før Sebastian Vettel kunne skubbes ned ad pole tronen, og så af sin egen holdkammerart Mark Webber. Tyskeren satte dog stadig anden bedste tid ved gårsdagens kvalifikation, og starter dermed fra P2, når løbet skydes i gang senere i dag.

Lewis Hamilton inspicerer bagvingen Copyright McLaren Media

Med de to forreste grid positioner i hus ser Red Bull endnu engang ud til at være (næsten) usårlige. Lewis Hamilton udtalte da også i går, at han selv og resten af McLaren holdet skal presse citronen ekstra hårdt, hvis de vil have forhåbninger om at slå læskedrik holdet i år. Chancen kan dog komme til at byde sig for britten i dag, da han starter på P3.

Nick Heidfeld Copyright Lotus Renault GP

At Vettel ikke formåede at tage pole denne gang var dog ikke weekendens eneste dramatiske begivenhed. Ca. 25 minutter inde i 3. frie træning gik der ild i Nick Heidfelds Lotus Renault racer. Renaults chef ingeniør Alan Permane udtalte senere, at: ”Det var en fejl fra højre udstødningssystem, der brød i brand”. Uheldet betød midlertidigt også, at tyskeren ikke kunne deltage i kvalifikationen senere på lørdagen, og han må derfor starte fra sidste position på gridden til dagens GP.

Fernando Alonso Copyright Ferrari Media

FIA kom også på banen med en kendelse inden kvalifikationen i går, da de mente at Ferraris bagvinde var en kende for kreativ. Ferrari måtte derfor skynde sig at få skiftet den bortdømte bagvinge ud med en tilladt. Hændelsen til trods formåede Ferraris spanioler Fernando Alonso til stor jubel at køre P4 hjem, mens holdkammeraten Felipe Massa må nøjes med at starte fra P8.

Pastor Maldonado Copyright Williams F1

Dagens overraskelse blev leveret af Williams-køreren Pastor Maldonado, som i dag kan se sig selv starte fra P9.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spaniens GP: Sejr til Vettel Formel 1 snart for langsomt »