• Forside

Løbsrapport: Europa

Schumacher vandt en vigtig sejr ved det Europæiske Grand Prix, foran Alonso og Massa

Af: Peter Fyllgraf (pfy@bmf1.dk) d. 7/5 2006 klokken 15:05

Med næsten 125.000 tilskuere på Nüburgrings tribuner, blev det Europæiske Grand Prix afviklet under uvante vejrforhold. Det regnede nemlig ikke!


Det lykkedes traditionen tro ikke at få hele feltet gennem første sving. Her måtte Liuzzi trække det korte strå da han skred ud og blev ramt af David Coulthard. Begge måtte udgå som følge af sammenstødet.


Efter 3 omgange var kørerne placeret således: Alonso, Schumacher, Massa, Button, Raikkonen, Trulli, Barrichello, Villeneuve.


Men ved slutningen af 3.omgang lykkedes det for Raikkonen at komme forbi Button i NGK chikanen, ligesom Montoya overhaler Fisichella og indleder en intens jagt på Heidfeld.


Kimi, Nuerburgring 2006

Længere nede i feltet sad Albers og smilede bag visiret, da det lykkedes ham at overhale Takuma Sato og dermed hamre endnu et søm i Super Aguris kiste. Og som om det ene Honda relaterede hold ikke har problemer nok, så viser det sig at Button er en slem flaskehals, der holder bl.a. Trulli og Villeneuve bag sig.


Heller ikke Williams har kronede dage, da Webber må trække af banen med en defekt. Foran ligger Alonso og Michael Schumacher og duellerer med ca. 1 sekund imellem dem.


På 16.omgang går Alonso i pit og efter 7,6 sekunder forlader han pitten igen og returnerer på en 4. plads. Omgangen efter trækker Michael Schumacher i pit og gentager stort set Alonsos pitstop.


Michael Schumacher Nurburgring 2005

Herefter fandt løbet sin rytme og næppe havde vi fundet os tilrette med det, før end de forskellige kørere begyndte at falde fra. Først måtte Button forlade banen, da hans bil havde en motordefekt, så fulgte Klien med en defekt gearkasse og bagefter kørte Montagny ud i rabatten med røg og flammer.


Efter 31 omgange har alle overstået deres første pitstop og rækkefølgen er herefter: Alonso, Michael Schumacher, Massa, Raikkonen, Ralf Schumacher, Villeneuve og Fisichella.


I kølvandet på pitstoppene faldt tingene lidt til ro, Super Aguri glemte at skrue en vinge ordentligt fast på Sato bil og da anden pit stop runde gik i gang, lykkedes det igen for Ferrari at komme triumferende ud af den, da de fik Michael Schumacher ud som nummer 1, foran Alonso.


Med 13 omgange tilbage trak Sato i pit og der blev han og Super Aguri.


Rækkefølgen var herefter: Michael Schumacher, Alonso, Massa, Raikkonen, Rosberg, Barichello, Ralf Schumacher, Fisichella.


Nico Rosberg

Det må lige bemærkes at Rosberg startede som nr.22. Han gik i pit på 50.omgang og returnerede lige foran Montoya og blev således i pointene.


Lidt længere oppe i feltet så vi Raikkonen kæmpe sig tættere og tættere på Massa, der igen halede ind på Alonso. Alonso havde på dette tidspunkt ca.8 sekunder op til den førende Ferrari.


Efter 53 omgange måtte både Montoya og Ralf Schumacher forlade løbet. Schumacher pga. en defekt motor. Det må betegnes som surt, da både McLaren og Toyota betegner Nüburgring som hjemmebane.


Hvis der er en kører der han svedt kraftigt under løbet, så må det være Massa, der til sidst blev presset ekstremt hårdt bagfra af Kimi Raikkonen.


Da løbet blev flaget af, var Michael Schumacher, først over stregen, efterfulgt af Alonso, Massa, Raikkonen, Barichello, Fisichella, Rosberg og Villeneuve.

HOT: Rosberg. Fordi han starter som nr. 22 og slutter i pointene

NOT: Super Aguri. Bare fordi!!! Det giver vel sig selv.