Kvalifikationen: Vettel på pole igen

Vettel tog sin 7. pole i år, ud af 8 mulige, så det ligner endnu en Red Bull weekend når løbet i Valencia starter i morgen. Webber er 2. mand på gridden foran Hamilton og Alonso.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 25/6 2011 klokken 14:06

Dagens kvalifikation blev afholdt i ca. 25-27 grader, med en banetemperatur op mod 45 grader. Den høje banetemperatur gav flere kørere problemer

I Q1 var alt som det plejer. Alle top-teams holdt sig indenfor top-10. Toro Rosso racerne ventede til de sidste 5 minutter før de kørte ud. Dér valgte de at satse på de bløde dæk, hvilket gav Alguersuari den 9. hurtigsted og Buemi den 4. hurtigste tid i Q1. I det lange løb kunne Alguersuari dog ikke komme med til Q2.

Maldonado var absolut sidste mand til at sætte en tid. Kun 3 minutter var der tilbage, da han kørte ind som 5. hurtigste, kun 0,5 sekund efter Vettel som på det tidspunkt lå hurtigst med tiden 1:39.116.

Til slut måtte begge Lotus-racere, begge Virgin-racere, begge Hispania-racere og Alguersuari forlade kvalifikationen. Dette er pudsigt nok kørernumrene 19-25.

Alle kørere var inden for 107%. Karthikeyan var langsommest, men havde dog et sekunds margin til 107% tiden.

Q2 var "business as usual" for alle top-teams. Da der var 5 minutter tilbage, var der ikke nogle af top-kørerne der gad at køre ud igen, hvilket heller ikke viste sig at være nødvendigt. Vettel var hurtigste mand og der var ikke umiddelbart nogle overraskelser i Q2s top-10.

Der var et kort dramatisk øjeblik da Maldonados racer pludselig gik i stå midt på banen. Derfor var der rødt flag i et kort øjeblik mens raceren blev fjernet fra banen.

Buemi og Petrov var blandt de sidste som satte tider. Ingen af disse formåede at komme med i Q3, og Buemi endte som den langsommeste kører i Q2. Petrov blev dog kun lige skubbet ud af top-10 af Buemi i absolut sidste sekund af Q2.

Q3 startede med at en meget sulten Fernando Alonso kørte ud med det samme. Massa, Hamilton og begge Red Bull racere var de øvrige som kørte ud for at sætte tider med det samme.
Alonsos første tid er 1:37.454 men da første runde af omgange er sat, er det Vettel der er hurtigste mand, foran Hamilton og Alonso. Vettel havde tilmed næsten 0,5 sekunds forspring.

Schumacher ventede til der kun var 2:30 tilbage, før han satte sin omgang, men han blev kun 8. hurtigste. Hans holdkammerat, Rosberg, blev 7. mand på gridden.

Vettel var også ude i de sidste sekunder, for at være klar til at sætte en hurtig omgang hvis hans pole position skulle blive truet. Dette blev dog ikke nødvendigt - da Vettel fik beskeden om at Alonso var kørt ind i stedet for at forsøge endnu en omgang, så kørte Vettel også i pit.

Sutil og Heidfeld valgte at ikke sætte nogle tider ud i Q3. De havde nok ikke nogen forventning om at blive andet end 9'er og 10'er. Da de ikke har sat nogen tid, så kan de frit vælge dæktype til løbet i morgen.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 3. Frie træning: Vettel hurtigst Nye regler ikke mod Red Bull »