Nu blander banerne sig

Motordiskussionen er ved at finde en ende. Efter først en godkendelse af de kontroversielle firecylindrede motorer, ifølge Adrian Newey et ønske fra Audi, siden en omstødning til turboladede V6-motorer, er der en part man ikke har tænkt på. Banerne.

Class of 2011 . Copyright Force Inda

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/6 2011 klokken 17:06

En sammenslutning af de fleste løbspromotere blander sig nu også. De kræver, at lyden fra motorerne kommer til at ligne de nuværende 18.000 o/m-V8 motorer, hvis de fortsat skal ligge asfalt til løbene i Formel 1.

Brevet er sendt fra formanden for Australian Grand Prix Corporations kontor. Ron Walker er tidligere gået i clinch med Bernie Ecclestone om bl.a. Bernies ønske om at gøre det australske grand prix til et ”natteløb”, og nu gør han det igen.

Lyden er så stor en del af Formel 1, at hvis den forsvinder, så ønsker promotorerne ikke at bakke op længere.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Brevet er sendt dagen efter F1-kommisionens møde i sidste uge, og handler om at motorlyden er en del af oplevelsen.

Ifølge avisen ”UK Express” så skulle der i brevet stå:

”Vi ønsker ikke at få vores kundegrundlag ødelagt. Jeg (Ron Walker) fortalte dem (FIA), at banerne ikke vil være med i det. Lyden er en del af brandet.”

Kun den kinesiske og den sydkoreanske promotor bakker ikke kravet fra de andre promotore op. For dem er det nødvendigt at have Formel 1 kommende tilbage år efter år for at retfærdiggøre de store omkostninger.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fuld enighed om V6-motorer i 2014 Kun et spansk løb i 2012? »