God danskerweekend

To af Danmarks unge løver var i denne weekend begge i aktion på Nürburgring i Tyskland. Mikkel Mac lavede flotte resultater i F2, imens Kevin Magnussen lavede endnu flottere resultater i British F3-afdelingen i Tyskland. Det blev bl.a. til en sejr.

Kevin Magnussen på Nürburgring . Copyright Jacob Eprey Photo

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/7 2011 klokken 21:07

Kevin Magnussen er ved at få vendt det sorte uheld, som har plaget ham i det britiske F3-mesterskab. I weekenden tog han først pole position til de to løb, der kvalificeres til, og siden tog han sejren i det første af weekendens tre løb.

Godt presset af holdkammeraten Felipe Nasr, der er Kevins onde ånd. I det andet løb skulle Kevin starte fra plads otte og kørte sig op til femtepladsen, da en konkurrent pressede Kevin af banen. Det kostede nogle placeringer, men Little Mag kørte sig op på sjettepladsen til sidst.

Kevin Magnussen på Nürburgring
Copyright Jacob Eprey Photo


Sidste løb startede Kevin igen på pole. Efter at have taget starten og kontrolleret løbet var sejren næsten til at nå. Så skete det som alle frygter. Et problem i bilen betød, at vores danske McLaren-juniorkører endte på en trist femteplads.

Det som skulle have været sæsonens fjerde sejr blev i stedet til en ny sejr til brasilianske Felipe Nasr.

”Det er svært at sætte ord på skuffelsen.”

”Kort inde i løbet skete der et eller andet med rattet, så det begyndte at give efter. Jeg tror et eller andet knækkede, for det sad så løst, at jeg kunne have taget det af, hvis jeg ville."

Kevin Magnussen på Nürburgring
Copyright Jacob Eprey Photo


"Så jeg blev ved med at presse det på plads og håbede at det holdt. Jeg turde ikke presse bilen alt for meget, for jeg var bange for, at jeg pludselig skulle hente bilen i en udskridning og rattet så ville falde af.”

” Men det til trods, så kunne jeg åbne et lille hul til Nasr bag mig og jeg følte, at jeg havde godt styr på løbet. Så jeg var i gang med at tælle omgangene ned, for det var ikke sjovt at køre med det løse rat. At det så pludseligt var motoren, der skulle koste mig sejren er bare så bittert.”

” Men jeg kan blot konstatere, at i de løb, hvor jeg ikke har haft problemer, der har jeg vundet. Så nu håber jeg bare, at det er slut med problemerne for i år”.

Mikkel Mac på Nürburgring i F2
Copyright F2 Media


Mikkel Mac var også i aktion i F2-klassen, der samme weekend kørte på samme bane. Noget overraskende stor der Mac fastest in first practice på den mail, som F2 sendte ud fredag eftermiddag. Anden træning gik dog skævt med en 23. plads.

Det gik noget bedre i kvalifikationer, Q1 sikrede falstringen en flot 10. plads, og den blev yderligere forbedret i kvalifikationen til andet løb, hvor det blev til en endnu flottere sjetteplads.

Første løb sluttede Mikkel på sin hidtil bedste placering i F2 på plads otte. Det blev endnu bedre i løb to, hvor den 18-årige kører tog plads seks, et sekund fra fjerdepladsen. De hidtil bedste resultater vores danske F2-kører har opnået i år.

Mikkel Mac på Nürburgring i F2
Copyright F2 Media


De to F2-løb blev vundet af italienske Mirko Bortolotti, der både har været en del af Red Bulls talentprogram og Ferraris Drivers' Academy.

Så selv om det var sort uheld, der kostede Little Mag en sejr, så er resultaterne for de to danskere helt sikkert godkendte.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hispania Racing delvist solgt Alonso fortryder intet »