Frankrig vil tilbage på kalenderen

Frankrig har været ude af Formel 1 i en mindre årrække nu, men det er ikke fordi de ikke har kæmpet for at komme tilbage. Flere tiltag til nye baner i det franske er alle lidt døden, men nu forsøger Frankrig igen at komme på kalenderen, om end kun hvert andet år.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 19/7 2011 klokken 10:07

Ifølge rapporter i den franske avis ’L’Equipe’, der i disse dage ellers flyder over med Tour de France-stof, så er en arbejdsgruppe, ført an af den franske premierminister Francois Fillon, i gang med at udfatte et forslag til Bernie Ecclestone.

Ifølge avisen så er planen at det franske grand prix skal veksle med det belgiske grand prix, der et par gange har været udenfor Formel 1 på grund af pengeproblemer.

Frankrig kæmper for at få en plads i F1-kalenderen. Det skal ske ved veksle med det belgiske grand prix, og ved ikke at køre på Magny-Cours.
Copyright Toyota Motorsport


Det første grand prix skulle være sat til 2013, gerne sidst i august eller starten af september.

I brevet skulle der være et budget med et forslag om det tilmeldingsgebyr, som Bernie Ecclestone skal modtage, samt betingelser for sponsorater.

Det franske grand prix skal i stedet for en nyanlagt bane, der alligevel aldrig bliver bygget på grund af økonomi, politik og bureaukrati, i stedet afvikles på Paul Ricard (Le Castellet). En bane som Bernie Ecclestone ejer.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spansk kører kan afløse Liuzzi Sauber glade for sine kørere »