Senna får køretid på fredag

Vi har kun lige vendt næserne væk fra Nürnburgring, før vi allerede retter snudeskafterne lidt mere syd-øst på mod Ungarn og Hungaroring til sæsonens 11. GP, og for Lotus-Renault bliver det med en anden mand i det ene af sæderne i R31'eren.

Senna Spænder hjelmen . Copyright Lotus-Renault GP

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 25/7 2011 klokken 23:07

Nigel Mansell (Williams) lykønsker Ayrton Senna (McLaren) med sejren i 1991

Én person ser umildbart mere frem til weekenden end andre. Bruno Senna – nevøen til den ikke så lidt kendte og yderst anerkendte Formel 1 kører Ayrton Senna – har nemlig fået grønt lys af holdchefen Eric Boullier til at køre i R31’eren under fredagens 1. frie træning.

Robert Kubica Copyright Renault F1

Efter Robert Kubicas voldsomme uheld tidligere på sæsonen, var der flere kørere på tegnebrættet til at overtage polakkens plads i Lotus-Renault raceren, heriblandt Senna. Det blev imidlertid ikke brasilianske Bruno, men tyske Nick Heidfeld der fik den tjans.

Eric Bouillier lykønsker Nick Heidfeld Copyright Lotus Renault GP

Nu er det så i stedet Senna, der tager pladsen fra Heidfeld (i hvert fald for en kort stund), og selvom at den 34-årige tysker med al sandsynlighed selv ville have kørt alle sessioner, så udtaler Heidfeld at han står helt bag beslutningen om at give Senna lidt mere køreerfaring.

Tredjekøreren har som nævnt fået lov til at prøve kræfter med raceren, som han ellers kun har fået ganske kort tid til at lære at kende under test før sæsonstart og senest i maj på en straight-line bane. Holdchef Eric Boullier siger om sagen at:

"Selvom han (Bruno Senna) allerede har kørt nogle kilometer i vores R29 og R31 i år, vil det give ham nogle uvurderlige erfaringer at køre i R31’eren under en løbsweekend. Det vil også give os en chance for at se, hvordan Bruno tilpasser sig til at køre under en rigtig træningssession. Med hensyn til 2. frie træning, så vil Nick komme tilbage i bilen for resten af weekenden sammen med Vitaly ".

Bruno Senna er populær hos de unge Copyright Motion-Company

Ikke så overraskende ser Senna frem til fredagens 1. frie træning med spænding og forventning:

”Jeg er virkelig glade for at køre 1. frie træning på Hungaroring. Det er ikke tit at du får disse muligheder hos de store hold, og jeg er meget taknemmelig for at få denne chance. Forhåbentlig kan jeg gøre et godt stykke arbejde og vise holdet det potentiale jeg har, og hjælpe os med at komme videre.”

Der er som sagt kun ganske få dage til at Senna får lov at vise sit værd under en rigtig træningssession, og det bliver spændende at se, hvordan den unge brasilianer klare det.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tysklands GP: Dagen derpå Spanske baner må skiftes? »