Kørere skal acceptere teamordrer

Mark Webber ignorerede en teamordre i det engelske GP på Silverstone, hvilket han ikke blev specielt populær på. Kørere skal lære, at de er en del af noget større, og ikke kun sig selv. Nick Heidfeld opgav i 2008 en sejrsmulighed.

Nick Heidfeld . Copyright Lotus Renault GP

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/7 2011 klokken 07:07

Nick Heidfeld kunne have været løbsvinder, men i stedet risikerer han nu at slutte karrieren uden en sejr.

Sådan er det at være en del af et hold, og naturligvis vil det ærgre den tyske kører, men han havde ikke været hvor han var nu, hvis han ikke opfyldte holdets ønsker.

Nick Heidfeld på podiet i Malaysia, men endnu mangler han at komme op på det øverste trin.
Copyright Lotus Renault GP


I dette tilfælde snakker vi naturligvis om Canadas grand prix i Montreal i 2008. Løbet som Robert Kubica vandt et år efter det voldsomme uheld, der skulle ende med at give Sebastian Vettel sin løbsdebut i Formel 1 en uge senere.

Quick Nick udtalte til den tyske avis ’ Der Speigel’:

“Jeg ved jeg kan vinde. Jeg har engang haft sejren indenfor rækkevidde, men opgav den for holdets skyld.”

”I Canada førte jeg og var foran Robert, som var på en anden strategi, hvor han skulle stoppe efter nye dæk igen. Det skulle jeg ikke.”

Sejrspodiet i Canada. Fra venstre Nick Heidfeld, Mario Theissen, vinderen Robert Kubica og løbets nr. 3, David Coulthard.
Copyright BMW Motorsport


”Så for at han kunne bruge sin strategi slap jeg ham forbi – holdet havde regnet ud, at de kunne få en førsteplads til mig og en fjerdeplads til Robert, eller hvis jeg hjalp en et/to.”

Naturligvis vil det ærgre den tyske kører, der ironisk nok har overtaget sin gamle kollegas bil hos Renault, hvis han aldrig kommer til at stå øverst på podiet.

”Lad mig sige det på den måde. Hvis jeg slutter min karriere uden at have vundet et løb, så ja. Jeg ved, at nogle kørere har ignoreret deres holds ønsker.”

Nick Heidfeld besatte tredjepladsen i Ungarns Grand Prix 2006.
Copyright BMW Motorsport


”Men jeg er ikke kun en Formel 1-kører, men også et medlem af et hold, og det skal man ikke glemme.”

“Det er uheldigt nogle gange, men sådan er det.”

Hvis Nick Heidfeld mister sin plads i Formel 1 efter denne sæson, så siger rygterne, at han vil forsøge at blive en del af BMW’s seks mand store kørerlineup, når de i 2012 vender tilbage til DTM-klassen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ikke sur, men skuffet Pre-fredagstest i 2012? »