Italiens GP – Før løbet

Træningerne har vist at McLaren er meget tæt på red Bull og Vettel i denne weekend. Ikke desto mindre satte verdensmesteren igen tingene på plad i kvalifikationen.

Monza skulptur . Copyright Michael Ewert

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 10/9 2011 klokken 20:09

Under træningerne har vi set et par McLaren-racere, ikke mindst Lewis Hamiltons, være meget stærke, og udgøre en reel trussel for Sebastian Vettel på Monza.

Under Kvalifikationen fandt Vettel, som så ofte før, et ekstra skud hastighed, og begge McLaren-kørere var enige om at de under ingen omstændigheder kunne forbedre Vettels kvalifikationstid.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Spørgsmålet er nu om det er nok til at Vettel kan cruise endnu en sejr hjem. Han er hurtig i svingene, men når det kommer til langsiderne, som der er masser af på Monza, er han ikke så hurtig som de fleste andre.

I en sammenligning over de opnåede tophastigheder i denne weekend, ligger Sergio Perez i top med en topfart på 349,2km/t. Jeg påstår dermed ikke at Perez vil løbe med sejren fra Vettel, og når man sammenligner med de lidt mere truende konkurrenter fra McLaren er forskellen noget mindre, da den hurtigste af dem, som er Jenson Button ”kun” opnår 333,1km/t. Vettels topfart har været på 327,7km/t.

Lewis Hamilton Copyright McLaren Media

Disse tophastigheder er opnået med DRS og KERS og muligvis endda en del slipstreaming, og omstændighederne i løbet vil være anderledes, men ikke desto mindre kan det godt byde på bøvl for Vettel, hvis en truende konkurrent kan køre hurtigere på de mange langsider.

Et andet moment der spiller ind er dækstrategien, som for McLaren og Red Bulls side minder lidt om hinanden, ud fra hvad vi har set indtil videre i weekenden, men hos Mercedes GP sidder Nico Rosberg og starter løbet på hårde dæk, og gør dermed sig selv til lidt af en joker i spillet om podiepladserne. Mercedeserne klarer tophastigheder på 339km/t, hvilket også spiller til deres fordel, da der nok vil være flere overhalinger for enden af langsiderne, end der vil være gennem svingene. Ikke mange har mod til at overhale gennem Parabolica eller Lesmo-svingene.

Monza

Måske bør man heller ikke glemme at se på Ferrari som kører på hjemmebane, og gerne vil vise deres Tifosi alt hvad de kan. En topfart på over 340km/t og en racer der traditionelt bliver bedre og bedre gennem løbet kan godt gå hen og lave lidt rod i Red bull og McLarens planer.

Copyright Ferrari Media

Lewis Hamilton mener selv at han har grund til at tro på en McLaren 1-2 i morgen. Hvad tror du?

Der er i skrivende stund ikke uddelt straffe til nogen, og gridden forvente derfor at blive som kvalifikationen afgjorde den.

Lea på banen efter løbet

BMF1 er klar til at følge løbet LIVE med Lea ved tangenterne kl. 14:00 søndag.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP - Kvalifikation: Vettel på pole Italiens GP: Løbet LIVE. Sejr til Vettel »