• Forside

3. træning: Schumacher i front

Den tredje og sidste træning byder på kørernes og holdenes sidste mulighed for at foretage justeringer inden det bliver alvor med kvalifikationen lørdag eftermiddag og løbet søndag.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 13/5 2006 klokken 11:05

Kørerne er netop kommet i pit efter den trejde frie træning, og det var Michael Schumacher (Ferrari), der sluttede som den hurtigste foran Giancarlo Fisichella. Mest overraskende var det måske, at Nick Heidfeld (BMW) og de to Red Bull-kørere tog sig af de efterfølgende tre pladser.

Herunder følger et resume af de begivenheder, der fandt sted under træningen.


Michael Schumacher har gode minder fra Barcelona – blandt andet vandt han sin første sejr for Ferrari på denne bane.

Vejret i Barcelona viser sig fra sin pæne side i dag lørdag med en lufttemperatur på 20 grader og en asfalttemperatur på omkring det samme. Det regnede tidligere i morges, men banen rapporteres tør, og luftfugtigheden er faldende. Vejrudsigten siger da også, at det vil holde tørvejr resten af weekenden.

Klokken 11 kører de første biler ud: Franck Montagny (Super Aguri), Takuma Sato (Super Aguri), Tiego Monteiro (Midland) og Christijan Albers (Midland) – altså de formodede langsomste hold. Det er dog kun Montagny, der bliver ude og fortsætter på en flyvende omgange.

Det lader til, at banen er hurtig fra morgenstunden. Montagnys første tid bliver 1:22.046, hvilket er knap to tiendedele hurtigere end hans bedste tid fra i går.

Næste mand til at starte en flyvende omgang er Jacques Villeneuve (BMW), der får det svært i morgen, idet han har skiftet motor, så han får en straf på 10 placeringer. Hans tid rækker til at tage førstepladsen, og på næste omgang forbedrer han sig yderligere, så tiden lyder på 1:19.350.

Kort efter er der igen en ny mand i front. Denne gang er det David Coulthard (Red Bull), som er knap en tiendedel hurtigere end Villeneuve, der imidlertid svarer igen med det samme og tager førstepladsen igen. Villeneuve bliver hurtigere og hurtigere for hver omgang, han kører, og er efter sjette omgang nede på 1:19.001, hvilket dog er et sekund fra hans bedste tid fra fredagen.

Samtidig er solen begyndt at bryde frem, og temperaturerne er begyndt at stige.


Nick Heidfeld viste flaget for BMW.

Efter godt et kvarter begynder flere af de store hold at røre på sig. Således er for eksempel Ferrari, McLaren og Honda kommet ud af pitten. Felipe Massa er første mand af dem til at sætte en tid, hvilket resulterer i en klar førsteplads mere end otte tiendedele foran Villeneuve, mens Kimi Räikkönen tager andenpladsen 7 tiendedele efter Massa.

På sin anden flyvende omgang begynder Michael Schumacher at vise tænder. Han sætter bedste sektortid i begyndelsen af banen – det fortsætter i den midterste sektor – og også i sidste sektor, hvilket giver tiden 1:17.229, som er næsten et sekund hurtigere end Massa.

I mellemtiden har Giancarlo Fisichella (Renault) og Christian Klien (Red Bull) også kørt hurtige tider, hvilket rækker til helholdsvis en tredje- og fjerdeplads. Kort efter bliver de dog fortrængt af Jenson Button (Honda), der kommer ind på en ny tredjeplads bare for så at se Fisichella rykke op på andenpldasen godt et halvt sekund efter Schumacher. Som det fremgår er der stor aktivitet i fronten af stillingen lige nu.

Det fortsætter: Næste mand til at ændre i top tre er Jenson Button, der med tiden 1:17.602 trænger sig ind på andenpladsen mellem Schumacher og Fisichella. Nico Rosberg (Williams) gør det også godt: 1:18.605 rækker til en femteplads.

Button fortsætter: ny personlig bedste i første sektor, bedst af alle i anden sektor, men en gennemsnitlig tredje sektor betyder, at han ikke forbedre sin samlede tid nok til at udfordre Schumacher, der samtidig går i pit. På den syvende omgang lykkes det dog: 1:16.999, og han er ny mand i front.

Efter halvdelen af træningen er de fleste af kørerne kørt i pit, og der er bare seks kørere ude på banen. Den eneste, der slet ikke har været ude er den forsvarende verdensmester og hjemmebane helt Fernando Alonso.

Med godt 26 minutter kommer Alonso dog ud, og det skal blive spændende at se, hvad han har i posen. I fredagens anden træning var han den hurtigste af løbskørene. Hans tid i første sektor halter dog noget efter dem de forreste har sat og efter anden sektor ligner det ikke en topplacering i første omgang. En niendeplads halvandet sekund efter Button rækker det til, men mon ikke vi snart ser hurtigere tider fra ham?

Samtidig er Felipe Massa kommet ud fra pitten igen. På sin første flyvende omgang sætter han ny bedste sektor tid i sektor et, og han er stadig i føreposistion efter anden sektor. Rækker det? Ja, det gør der: 1:16.410 og han er næsten seks tiendedele foran Button. Tiderne begynder nu også at ligne de hurtigste fra i går.


Giancarlo Fisichella sluttede på andenpladsen. Her snakker han med teamchef Flavio Briatore.

Massa fortsætter og forbedre sig betydeligt i anden sektor, men den sidste sektor er ikke god nok til en yderligere forbedring.

Nu er Jenson Button, Michael Schumacher og Giancarlo Fisichella også kommet på banen igen. Samtidig er Alonso rykket op på fjerdepladsen. Mon nogen af dem kan udfordre Massa?

Kimi Räikkönen forsøger, men tiden rækker "kun" til andenpladsen. Den placering får lov at holde i et par minutter, inden Michael Schumacher sørger for en 1-2 Ferrari-føring.

Kort efter er Vitantonio Liuzzi (Toro Rosso) på spil: han kører en rigtig flot omgang og klemmer sig ind på en femteplads godt otte tiendedele efter Massa.

Med knap et kvarter igen, er der igen stille på banen. Det er kun Ralf Schumacher (Toyota), Christijan Albers og Takuma Sato, der er ude. Ingen er placeret bedre end nummer 18.

Med cirka 11 minutter igen begynder kørerne så småt at vende tilbage til banen for at gøre et sidste forsøg på at forbedre sig. Top syv lader dog stadig vente på sig.

Fra en 13. plads gør David Coulthard et godt forsøg på at komme længere frem i tabellen. Undervejs rundt på banen sætter han blandt andet bedste tid i den midterste sektor og personlig bedste i de to andre. Flot! Det rækker til en ny førsteplads med tiden 1:16.352.

Juan Pablo Montoya (McLaren), som vi ellers ikke har set meget til i denne træning, har også forbedret sig, så han nu ligger på en femteplads lige foran sin holdkammerat Kimi Räikkönen.

Næste nye mand med fremme er Rubens Barrichello (Honda), der trænger sig ind på andenpladsen. Der er nu tre mand inden for mindre end seks hundrededele af et sekund.

På 12. pladsen forsøger Christian Klien (Red Bull) at gøre Coulthard kundstykket efter – og det lykkes: 1:16.277 og han er 75 tusindedele hurtigere end sin holdkammerat.. Der er nu to Red Bull racere i front. Hvem skulle have troet det?


Red Bull har været godt med i træningerne – kan de holde tempoet til kvalifikaitonen og løbet?

Både Felipe Massa, Jenson Button og de to Renault-kørere er nu også ude. Mon de kan rykke om på stillingen?

Giancarlo Fisichella ser ud til at være på en hurtig omgang. Han er bedst af alle i første sektor cirka tre tiendedele hurtigere end Klien var på sin bedste omgang. Han forsætter takterne i anden sektor, hvor han tager yderligere en tiendedel. Ingen problemer for ham med at tage førstepladsen: tiden bliver 1:15.707, hvilket er den hurtigste hele weekenden.

Nick Heidfeld (BMW) har også fundet den tunge speeder frem her mod slutningen: 1:16.057 rækker til en andenplads.

Michael Schumacher er også ude for at forbedre sin sid. Det bliver til personlig bedste tider i de to første sektorer, og med den hurtigste tid af alle i den sidste tredjedel, så rykker han frem på førstepladsen bare 5 hundrededele hurtigere end Fisichella. Tingene skifter hele tiden her i de sidste sekunder.

Dermed er træningen slut. Det blev Michael Schumacher, der sluttede i front skarpt forfuldt af Fisichella, og med Heidfeld yderligere godt tre tiendedele efter. Fra fjerde- til tiendepladsen er det rigtig tæt: bare fire tiendedele skiller kørerne ad.

Der skal også lyder stor ros til de to Red Bull-kørere, som formåede at slutte på henholdsvis fjerde- og femtepladsen. Det må vist være et af de bedste træningsresultater for holdet nogensinde, og det skal blive spændende at se, om den form holder resten af weekenden.

Vi vender tilbage klokken 14, når kvalifikationen går i gang. Indtil da kan du se alle tiderne fra træningen i resultatoversigten.