Pinligt langsomme HRT og Virgin Racing

Hispania Racing og Virgin Racing var pinligt langsomme i dagens træning. Så langsomme, at de japanske F3000-biler, i Japan kaldet Formula Nippon var hurtigere end F1-erne i dagens første træning. Imponerende i både positiv og negativ forstand.

Daniel Ricciardo . Copyright Motion-Company

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/10 2011 klokken 14:10

Hispania Racing og Virgin Racing skal være glad for, at man i et forsøg på at fylde gridden op på Suzuka, ikke tillader biler fra andre klasser. Tiderne for de to hold i dagens første træning var langsommere end de tider en Formula Nippon-racer kører på Suzuka.

Såleds fortalte den tidligere Jaguar- og BAR-testkører, Andre Lotterer, at hans Nippon-racer ville have taget den 19. bedste tid. I en bil som på ingen måde er en Formel 1-racer, men den japanske Nippon-klasse har altid været berygtet for at køre tæt på samme tider som de dårligste i Formel 1.

”Teoretisk, hvis jeg havde deltaget i dagens første frie træning i min Formula Nippon, så ville jeg havde været 19’er.”

Formula Nippon-racer på Suzuka
Copyright Toyota Motorsport


Poletiden fra Nippon-løbet på Suzuka tilbage i maj måned lød på 1.40.470. Ser man bort fra Vitantonio Liuzzis problemer i anden træning, så kørte Jarno Trulli den næstdårligste tid i 1.39.800.

Imponerende af den japanske motorsports kongeklasse, at de kører så tæt op på Formel 1-bilerne.

Andre Lotterer fører serien foran tidligere Williams-løbskører Kazuki Nakajima. Bilerne er et Swift-chassis, der drives frem af 3.4 liters V8-motorer fra Honda og Toyota.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP. 2. frie træning. Button hurtigst Force India er IKKE til salg »