Japans GP: 3. frie træning

Button var igen hurtigste mand på den japanske bane. Vettel nummer tre men med en tid der var langt efter McLaren raceren. Der er lagt op til en McLaren weekend og et verdensmesterskab til Red Bull.

Jenson Button i Ungarn . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/10 2011 klokken 05:10


Sidste chance for at få sat raceren op inden kvalifikationen forud for løbet hvor Jenson Button og McLaren vil forsøge at sætte en kæp i hjulet på Sebastian Vettels vej mod hans andet verdensmesterskab.

Og man må sige, at Button gør alt det rigtige i denne weekend. At han har været hurtigste mand under de to første træninger, viser at han virkelig vil det her, men når Vettel sætter tider der er lige efter McLaren raceren, så nytter det ikke meget, da tyskeren blot skal sikre sig en 10 plads i løbet på søndag, for at kunne kalde sig verdensmester i 2011.

3. træning var det optimale udgangspunkt for alle, forud for kvalifikationen. Vejret var perfekt og banen bar tydeligt præg af at være blevet hurtigere efter Formel 1 bilerne har fået lagt mere gummi i banen.

En der dog ikke havde en god optakt til kvalifikationen var dog Bruno Senna, der en halv time inde i træningen, satte Renault raceren godt og grundigt i barrieren, efter at have ramt cerben på ydersiden af svinget.

Renaulten fik revet fronten og venstre forhjul af under kollisionen, hvilket sikre at hans mekanikere ikke behøver kede sig inden kvalifikationen.

Hændelsen udløste rødt flag på banen, men ikke stop af tid, hvilket fjernede omkring 5 minutter af træningstiden.

Kort efter træningen igen var påbegyndt, parkerede Liuzzi sin HRT racer ude på banen, med noget der lignede nye mekaniske problemer for det ekstremt langsomme hold, der kunne ende udenfor 107% tidszonen i denne weekend.

Mercedes viste rigtig gode takter i denne sidste træning. Michael Schumacher var hurtigst da der var 15 minutter tilbage, med Rosberg lige efter. Jeg er sikker på, at Vettel meget gerne så sin gamle mentor vinde løbet på søndag, da det også ville sikre ham verdensmesterskabet.

Men, men, men, Jenson Button ud på bløde dæk og så blev der lige pillet næsten 1,5 sekund af bedste tid i første forsøg. Vi ved dog ikke om Schumacher også var på super soft da han satte sin bedste tid, noget kunne dog tyde på det.

Mod slutfasen var de fleste ude og afprøve de bløde dæk og her viste Button sig endnu engang som den bedste. Hamilton var næsthurtigst, dog et halvt sekund efter Button. Vettel nummer tre og Alonso nummer 4 mens Webber måtte nøjes med en placering som nummer 5.

At der er næsten et sekund mellem Button og Vettel overrasker en del, men hilder det til kvalifikationen? Det må vi vente med svar på et par timer endnu.



OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Force India er IKKE til salg Japans GP - Kvalifikationen - Vettel på pole »