Japans GP. Dagen derpå

Jenson Button var hurtigste mand hele weekenden, med undtagelse af kvalifikationen, men det var Sebastian Vettel der løb med den største opmærksomhed.

Michael Schumacher . Copyright Daimler-Benz

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/10 2011 klokken 22:10

Der skal ikke herske tvivl om at McLaren og især Jenson Button var stærkt kørende under weekendens løb i Japan, men den nykårede verdensmester Sebastian Vettel slog til da det gjaldt under kvalifikationen og kunne måske have vundet løbet, hvis ikke han lige havde et mesterskab han skulle sikre.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Det rokker dog ikke ved, at Jenson Button formåede at få det meste ud af en meget velfungerende McLaren racer. Hurtigst under alle tre træninger er ikke noget vi er vant til at se fra McLarens side og slet ikke Button, men briten har fået bedre og bedre styr på raceren og han ser skarpere ud end nogensinde før, inklusiv året hvor han blev verdensmester.

Top 3 i kvalifikationen Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Mens det går strygende for Button, ser det anderledes skidt ud for Hamilton, der længe var McLarens fortrukne. Presset fra Button lader til at påvirke ham negativt og nærkontakt med Felipe Massas Ferrari er efterhånden mere reglen end undtagelsen.

Hvorfor de to hele tiden kolliderer kan være lidt svær at finde ud af, men en ting er sikkert, det er at de to hader hinanden mere og mere for hver løb og de angiveligt er nogenlunde lige hurtige, hvilket får dem til at kæmpe mod hinanden om placering.

At det er Hamilton der hver gang rammer Massa, er ikke et entydigt bevis på at det er ham der er bøllen, hvilket Japans GPs marskals også beviste ved ikke at dømme nogen af dem for deres mindre kollision.

I det mere positive hjørne så vi de to Mercedes GP kørere igen klare sig godt. Schumacher startede i top ti, mens Rosberg startede nede bagerst i feltet efter problemer under kvalifikationer med raceren.

Michael Schumacher overhaler Jarno Trulli Copyright Mercedes GP

Rosberg formåede dog med flot kørsel at komme op gennem feltet og slutte i pointene, hvilket er rigtigt godt gået på en bane som Suzuka, hvor det er svært at overhale.

Schumacher var længere fremme og var faktisk den førende på et tidspunkt, hvor han dog var et pitstop nede i forhold til Button, Alonso, Vettel og Hamilton, men det beviser at Mercedes GP er ved at nærme sig toppen igen og det lover godt for 2012.

Men tilbage til starten af denne dagen derpå.

Sebastian Vettel manglede et enkelt point inden weekenden for at være helt sikker på at blive verdensmester for andet år i træk. Det fik han så riligt, da han blev nummer 3 og så var det helt ligegyldigt at Button, der var den eneste der ellers kunne vinde verdensmesterskabet, vandt løbet.

Christian Horner Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Red Bull kørte stærkt, men sikkert. Vettel lå helt oppe bag Alonso, men valgte klogt at lade spanieren holde sin placering da han ikke var truet bagfra, hvor Webber lå og holdt 4. pladsen.

Så med 4 løb tilbage, er der kun anden pladsen og konstruktørernes mesterskab at slås om. Vettel er den yngste dobbelte verdensmester nogensinde og han er godt på vej til at skrive sig ind i historiebøgerne med flest sejre og polepositions i en sæson. Noget han helt sikkert vil gå efter.

Selvom verdensmesterskabet er afgjort, vil de sidste løb ikke blive kedelige. Vettel kan nu kører helt frit igen, hvilket vil betyde at han tør gå helt til grænsen igen og de andre topkørere vil gøre alt for at få en sejr i hus. Så det bliver et brag af en afslutning på en fantastisk sæson.

Hot or Not i Japan.
HOT:
Jenson Button for en helt fantastisk weekend hvor kun 9 tusinddelesekund adskildte ham for at have taget alt, da Vettel endnu engang lavede den perfekte kvalifikation.
Nico Rosberg for at vise at man kan overhale på Suzuka og stadig komme frem til point med en hel bil.
Sebastian Vettel for at kører med overblik og sikre sig sin anden VM titel.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

NOT.
Japansk fjernsyn. De skal ikke have lov til at styrer signalerne selv. Kobayashi kørte da godt, men det var altså ikke der det var spændende.
Hamilton og Massa. De må deles om denne NOT placering, da de begge kører med hovedet under armen. Det kunne let være gået rigtigt galt på Suzuka for de to.
Virgin og HRT. De er så ringe at de ikke har noget at gøre i Formel 1 og var i denne weekend langsommere end flere GP2 racere.

Kamui Kobayashi i Sauber C32 Copyright Sauber Motorsport

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans Grand Prix: Sejr til Button Force India solgt »