• Forside

God kvalifikation for Toyota

Det lykkedes Toyota at få begge kørere i top syv, så der er grund til tilfredshed hos holdet. I deres pressemeddelelsen fremgår det også, hvorfor der var så stor forskel på deres resultater i formiddagens træning og i kvalifikationen.

Af: Jesper (jwk@bmf1.dk) d. 13/5 2006 klokken 23:05

Da lørdagens frie træning var overstået var der ikke meget der tydede på, at der skulle blive noget at juble over for Toyota senere på dagen, når resultatet af kvalifikationen også var kendt. Holdet havde dog en trumf i ærmet – formiddagens træning var foregået udelukkende på brugte dæk – og i stedet blev det til to top syv placeringer.

Her følger nogle af reaktionerne oven på kvalifikationen.

Ralf Schumacher (6. plads, 1:15.885):

"Vi havde en god dag i dag, men det var hårdt arbejde derude om fredagen. Vi brugte ikke nogen nye dæk om formiddagen, og vi blev nød til at gå til grænsen for at komme med i session 3. Bilen fungerede fint gennem alle tre afdelinger, og vi havde ikke nogen problemer.

Banen var lidt fedtet men ikke noget specielt. Min sidste omgang var en ren omgang, men en kører er aldrig helt tilfreds, sepcielt når en tusinddel af et sekund er alt, du behøver for at vinde en placering. Stadigvæk, vi har tiltro til vores strategi og forhåbningsfuld med hensyn til løbet, hver vi vil presse på for et godt resultat."


Bare 1/1000 sekund adskilte Ralf Schumacher fra femtepladsen.

Jarno Trulli (7. plads, 1:15.976):

"Vi er ganske tilfredse med dagens kvalifikation. Jeg havde problemer med understyring, og bilen opførsel ændrede sig meget gennem afdelingerne. Det betød, at ikke helt kunne hive den omgang ud, som jeg gerne ville have gjort mod slutningen, men vi er stadig tæt på fronten.

Fordi alle kender banen så godt, kører alle til den absolute grænse gennem denne løbsweekend. Vi har set godt ud i tests her, og vi er nær fronten igen i dag, så tingene ser positive ud. Nu får vi at se, hvordan bilen klarer sig i løbet. Vi har arbejdet hårdt på at eliminere problemerne, vi havde i går, med dækgraining. Så vi håber, det hjælper os i morgen, og vi kan præstere en god løbsform."


Jarno Trulli sluttede sidste år på tredjepladsen.