Tragisk ulykke i USA – Dan Wheldon dræbt

På en dag hvor dette års IndyCar-mester skulle findes blev det hele ødelagt før det næsten kom i gang. Et meget voldsomt uheld sendte biler i flere retninger, og flere biler i luften. Slutresultatet endte fatalt. Dan Wheldon blev dræbt.

Dan Wheldon vandt Indy 500 i år. . Copyright Honda Motorsport

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/10 2011 klokken 00:10

Det skulle have været en glædens dag. Årets sidste løb i IndyCar-mesterskabet. To kørere med muligheden for at tage mesterskabet i det sidste løb. Det startede godt, løbet skulle køres på Las Vegas Motor Speedway.

En halvanden mil lang højfartsoval med mulighed for at køre tre biler side om side banen rundt. På omgang 12 gik det galt. Femten biler blev involveret i et uheld, der som flere kørere sagde aldrig er set værre. Flere biler blev luftbårne, og i en af disse sad Dan Wheldon.

Dan Wheldon i Indianapolis
Copyright Firestone Media


Dan Wheldon i Kentucky for to uger siden.
Copyright Firestone Media


Dan Wheldon har kun kørt to løb tidligere i år, men det ene var i Indianapolis i Indy 500-løbet, som han vandt. Det andet var for to uger siden i Kentucky. I dag skulle han have kørt sæsonens sidste løb inden han ville vende tilbage som fulltime-løbskører til næste år.

Men sådan skulle det ikke. Løbet blev flaget rødt, og både bane og biler skulle ryddes op. For de flestes vedkommende gik det relativt smertefrit, men en bil måtte have yderligere hjælp. Dan Wheldon, der blev fløjet til det nærliggende University Hospital.

Efter mere end to timers venten kom beskeden. Dan Wheldon døde af de kvæstelser han pådrog sig i løbet. Et tragisk farvel til en yderst populær racerkører. Dario Franchitti er ny IndyCar-mester. En titel han tog for tredje gang i træk og fjerde gang i alt, da rivalen Will Power blev involveret i uheldet.

Dan Wheldon
Copyright Firestone Media


Dan Wheldon
Copyright Firestone Media


Dan Wheldon blev IndyCar-mester i 2005, og har vundet Indianapolis 500-løbet i 2005 og 2011. Han efterlader sig en kone og to sønner.

Som en hyldest til Dan Wheldon kørte de resterende kørere fem æresomgange i Dan Wheldons navn.

Dan Wheldons død blev mindet med fem æresomgange
Copyright Firestone Media


Dan Wheldon 1978-2011.

Æret være hans minde.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Koreas Grand Prix - Sejr til Vettel Koreas GP – Fra en helt anden side »