Grosjean overvejede karrierestop

Romain Grosjean overtog Nelson Piquet Jr’s sæde hos Renault efter Crashgate i 2009. Syv løb senere var franskmanden ude af Formel 1 med prædikatet ’ikke god nok’ hæftet på sig. Det fik Romain Grosjean til at overveje at stoppe karrieren.

Romain Grosjean . Copyright Lotus Renault GP

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/11 2011 klokken 03:11

I fredags vendte Romain Grosjean tilbage til Formel 1, hvor han for første gang siden Abu Dhabi 2009 kunne trykke speederen i bund i en officiel Formel 1-weekend.

Smilet var stort på den unge franskmand, der var tæt på at stoppe karrieren i 2010.

Det fortalte Romain Grosjean til avisen ’The National’:

”På et tidspunkt i starten af 2010 tænkte jeg på at stoppe alt, stoppe med racing.”

Romain Grosjean blev tidligere i år mester i GP2
Copyright Michael Ewert


“Det var svært, men to uger senere trak jeg min beslutning tilbage, og jeg sagde nej. Det her er hvad jeg ønsker at gøre.”

”Jeg så det første grand prix i 2010, og tænkte at jeg var nødt til at komme tilbage, og jeg troede hele tiden på, at jeg kunne gøre det.”

I 2010 skiftede den tidligere Renault F1-kører til den nystartede Auto GP-serie, og på trods af at han ikke var med fra start, så snuppede han titlen sidst på sæsonen. Samtidig vendte han tilbage til GP2-klassen, da han blev hentet ind som ’motivator’ for DAMS-holdets kører Jerome d’Ambrosio (nu Virgin Racing-kører).

Det skulle kun have været det ene løb i GP2, men da DAMS-kollegaen Ho-Pin Tung blev rygskadet i det efterfølgende løb, så sluttede den hurtige franskmand med at køre sæsonen ud. I år blev det til en dominerende sæson, der blev kåret med GP2-mesterskabet i Belgiens grand prix.

Romain Grosjean
Copyright Lotus Renault GP


Om comebacket til Formel 1, om end kun som fredagskører i Abu Dhabi, udtaler han:

”Det er en fantastisk mulighed for mig, men jeg ved, at det er en test fra teamet, som ønsker at se hvor meget jeg har udviklet og ændret mig siden sidst.”

Romain Grosjean er en af favoritterne til pladsen ved siden af Vitaly Petrov i 2012, hvis Robert Kubica ikke bliver klar til et Formel 1-comeback.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP. Løbet Hamilton vinder Derfor er Schumacher ikke blevet forlænget »