Alonso: Mesterskabet skal nok komme

Selvom 2011-sæsonen ikke just forløb som Ferrari havde ønsket og håbet, så er Fernando Alonso helt sikker på, at mesterskabet nok skal komme før eller siden.

Fernando Alonso . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/12 2011 klokken 16:12

”Se dig aldrig tilbage, se fremad,” lyder at godt gammelt råd, og det er Ferrari-køreren, Fernando Alonso, enig i.

Alonso siger, at han er sikker på, at han vil vinde mesterskaber med Ferrari, og ser ikke tilbage på de seneste sæsoner med beklagelse.

Spanieren kom til Ferrari i starten af 2010 på en bølge af forventning om, at han ville sikre teamet fra Maranello et mesterskab ret hurtigt, men en fæl, strategisk fejl i det sidste løb i sæsonen kostede ham mesterskabet med blot fire point, mens Ferrari, i den netop sluttede sæson, langtfra har kunnet levere den ambitiøse, dobbelte verdensmester en bil, der var i stand til hamle op med vindende Red Bul, og ofte heller ikke McLaren.

Fernando Alonso har tillid til, at konkurrenterne kommer til at se ham fra denne vinkel fremover. Copyright Ferrari Media

Alonso vil dog ikke dvæle ved fortiden, for han er sikker på, han vil vinde titlen igen sammen med Ferrari.

"Jeg tænker ikke så meget over det," udtaler Alonso til Autosport. "Jeg ved, at jeg kunne have flere mesterskaber, men du kan ikke komme videre ved at kigge tilbage - du er nødt til at se fremad og på nu’et. Jeg er helt overbevist om, at dette mesterskab vil komme, og det bliver helt sikkert før end senere, fordi jeg er i det perfekte team til at gøre det.”

"Jeg er mere motiveret end nogensinde før, så jeg behøver kun tid. Forhåbentlig ikke flere år, fordi jeg er 30 år gammel, og jeg ved ikke, hvor mange år vil jeg være med. Men lige nu er jeg på toppen af min karriere, og jeg er i det bedste team. Jeg er ikke i tvivl om, at mesterskabet kommer."

Alonso sagde også, at han har så stærk en tillid til fremtiden, fordi han føler sig som en bedre kører nu, end da han vandt sine to verdensmesterskaber.

"Nu er jeg en langt mere komplet kører. Måske har det ikke ændret sig så meget på en enkelt omgang eller i et enkelt løb. Men i overhalinger, i starten, under pitstop eller i den mentale forberedelse til løbet er der sket noget. I 2005 og 2006 var jeg meget svagere, end jeg er nu."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FOTA svinder ind Grosjean bekræftet »