Toro Rosso skifter kørerne ud

Scuderia Toro Rosso har her til aften meddelt, at både Jaime Alguersuari og Sebastien Buemi bliver erstattet af de to juniorkørere Daniel Ricciardo og Jean-Eric Vergne. En overraskende udmelding oven på de sidste par dage.

. Copyright Red Bull Photofiles

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/12 2011 klokken 20:12

Der har været storvask hos Toro Rosso. Ud med det gamle snavsetøj og ind med det nye tøj.

Jean-Eric Vergne og Daniel Ricciardo overtager de to sæder hos det italienske Red Bull-søsterteam. Det er første gang siden holdets etablering, at der er helt nye kørere i begge sæder.

Der er nye kørere i de to Toro Rosso'er i 2012
Copyright Michael Ewert


Alligevel er det overraskende, at både Alguersuari og Buemi bliver erstattet. Begge kørere har de seneste par uger virket optimistiske, og tidligere idag blev Jaime Alguersuari ifølge den spanske sportsavis ’Marca’ citeret for, at Dr. Helmut Marko havde lovet ham Webbers sæde i 2013, hvis han vandt et løb i 2012.

Sebastien Buemi har også meldt ud, at han ikke vidste, hvad fremtiden vil byde men at han skulle tilbringe et par dage i Red Bulls løbssimulator.

Toro Rosso teamchef Franz Tost
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Her kommer udvalgte citater fra Toro Rosso-teamchef Franz Tost:

”Jeg er glad for, at vi har kunne træffe en tidlig beslutning angående vores kørere til næste år, fordi det betyder, at vi kan give vores fulde opmærksom til 2012, uden nogle forhindringer.”

”Det er derfor en del af holdets kultur at skifte deres kørerlineup fra tid til tid for at opnå dette mål. (iforbindelse med Red Bull Juniorprogrammet, red.)”

Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Photofiles


Daniel Ricciardo:

“Dette er virkelig stort for mig og noget jeg har ønsket siden jeg kørte for Toro Rosso fredag morgen ved løbene i første del af sidste sæson. I den anden halvdel af sæsonen har jeg lært en del fra de folk jeg arbejdede med, køre race i 11 grand prixer.”

Jean-Eric Vergne
Copyright Red Bull Photofiles


Jean-Eric Vergne:

”Julen er kommet tidligt i år. Først og fremmest må jeg takke Red Bull for al deres støtte indtil videre, og for at tro på, at jeg er klar til den ultimative udfordring at køre race i Formel 1.”

Endnu er der ikke kommet nogen kommentarer fra de nu arbejdsløse kørere; Jaime Alguersuari og Sebastien Buemi.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« J. J. Lehto idømt fængselsstraf Præsident Schumacher »