Vettels mesterskab ikke så stort

Sebastian Vettels andet mesterskab i Formel 1 burde være en stor ting. Det er det da også, men ikke i Tyskland, hvor Seastian Vettel ikke blev årets motorsportskører. Faktisk blev han kun nummer tre.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/12 2011 klokken 16:12

Sebastian Vettels andet mesterskab er måske nok en stor ting, men i Tyskland kunne man godt se, at mesterskabet blev sikret ved hjælp af den dominerende Red Bull RB7.

Derfor valgte det tyske automobilsportsforbund Allegemeiner Deutscher Automobil Club, i folkemunde ADAC, at give en anden kører titlen. Det var dog en Red Bull-sponsoreret kører der vandt, men det var Martin Tomczyk, der snuppede titlen i det tyske standardvognsmesterskab DTM.

Det specielle ved Martins mesterskab var, at det blev sikret i en årgammel bil efter, at den tyske kører tidligere på sæsonen blev degraderet fra førsteholdet til andetholdet. En præstation, der ville svare til, at en Sauber-kører vandt mesterskabet.

Martin Tomczyk blev årets ADAC-kører 2011
Copyright Audi Motorsport


Martin Tomczyk, der overraskende tog titlen, sagde om titlen.

”I begyndelsen af sæsonen var der ingen, der troede på mig.”

Som skrevet måtte Sebastian Vettel tage til takke med tredjepladsen. Plads to blev den unge teenager, Ken Roczen, der blev motocross-mester.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel mister træneren Ferrari optimistiske omkring 2012 bil. »