Rusland, Sydafrika og Argentina

Det er ikke længe siden Bernie Ecclestone forudsagde at der vil være færre Europæiske løb i fremtidens F1-kalender. Her er hans bud på kommende Grand Prix’er.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 18/12 2011 klokken 20:12

Der vil i fremtiden kunne være ned til 5 løb i Europa, har Bernie Ecclestone spået. Når onkel Bernie siger den slags, har han ofte en årsag til det.

Under et interview med Al Jazeera fortalte briten forleden at han ser frem til et Russisk Grand Prix, som skal afholdes fra 2014 i Sochi.

Derudover mere end antydede han at han forventer at vende tilbage til Sydafrika allerede i 2013. Det bliver en tilbagevenden til et Grand Prix der sidst blev afholdt i 1993, dengang med Alain Prost som vinder.

Ayrton Senna(McLaren Mp4-8), fører foran Alain Prost der vandt løbet i sin Williams FW15C og Michael Schumacher i hans Benetton B192B. Sydafrika 1993

Endeligt er der Argentina. Argentina har tidligere afholdt Formel 1 Grand Prix’er, men i de seneste år har den eneste Sydamerikanske bane været Brasiliens Interlagos. Imidlertid er Argentinerne gået i gang med at bygge en ny bane til formålet ca. 100km. Udenfor hovedstaden i en by der hedder Zarate.

Banen er deignet af de samme som stod bag ombygningen af Silverstone, og er dermed ikke en Hermann Tilke-bane.

Niki Lauda, Marlboro-BRM, Argentina 1973

Sidste gang der blev kørt i Argentina var i 1998, hvor Michael Schumacher tog sejren.

I denne sammenhæng bør man nævne at Ecclestone ikke har meget tillid til folkene i USA. ”De vil have et overskud fra første dag, og det er aldrig nemt at opnå,” fortæller Bernie Ecclestone om de Amerikanere han lige har indgået 2 kontrakter med om henholdsvis New Jersey og Austin.

Udsigten fra Tribune 8 Copyright Michael Ewert

Samtidig er der forhandlinger undervejs om at redde de fremtidige løb på Nürburgring, da denne bane er blevet sat ned i offentligt tilskud. Her har Bernie dog meldt sig forhandlingsvillig.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Heikki vil tilbage til toppen Schumacher mangler tests »