Kedelig julemad til F1-kørerne

Imens vi andre brugte julen på at spise lækker (og nok også alt for fed) julemad, så stod det noget anderledes til for Formel 1-kørerne. Der er hverken gris på gaflen, fyldt gås, and eller hvad man nu ellers spiser i de respektive køreres land.

Lewis Hamilton . Copyright Yas Marina Circuit

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/12 2011 klokken 15:12

Julen er hjerternes fest, vi hygger i festligt lad og spiser og drikker til vi segner. Men sådan er det ikke for en racerkører, og slet ikke hvis du kører for McLaren. Her er ekstremt fokus på diæten, og hvert gram koster.

Således fortalte Lewis Hamilton om sin julemenu til avisen ’The Sun’:

”Jeg sidder ved bordet, og ser alle de andre spiser den største portion pandekager, vafler, æg og bacon, og jeg er ved at dø – Det er som en straf for mig.”

Lewis’ menu i julen bestod af en proteinshake med dadler og rosiner til morgenmad, bønner og brune ris til frokosten og fisk til aften. Ikke den mest spændende menu må man nok sige, men måske det har kunne betale sig, når 2012-sæsonen slutter om 11 måneder.

Lewis Hamilton måtte se familein spise lækker mad i mens han selv måtte nøjedes med brune ris og bønner
Copyright McLaren Media


Jenson Button har heller ikke haft en ’fed’ jul. Han er røget på slankekur i den nærmest ekstreme jagt på de få miligram. Jenson Button udtaler:

”Holdet ønsker, at jeg skal være slankere end jeg normalt er – helt basalt, jeg spiser ikke kulhydrater medmindre jeg træner hårdt.”

Med tanke på at McLaren havde ‘tyksakken’ Juan Pablo Montoya på holdet i halvandet år, så virker jagten næsten for ekstrem, men vi skal heller ikke glemme at Nigel Mansell var for stor til McLarens bil i 1995.

Jonathan Neale, McLarens managing director, fortæller om den nærmest sygelige jagt på grammene.

”Holdet ønskede at ændre kørernes dragter under sæsonen og tilføje et ekstra logo.”

”Det ville have tilføjet 37 gram til vægten, og jeg havde en større diskussion omkring det. Vi ønsker kørerne så lette som de kan blive, fordi det giver os mere frihed til at putte ting på bilen.”

David Coulthard kan godt spise usunde ting nu, men engang led ad han af anoreksi forårsaget på jagten på det ekstra gram.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Tilbage i 2009 oplevede vi sidst denne slankehysteri, da tilføjelsen af det tunge KERS betød, at kørerne sultede sig selv for at spare et par gram. Derfor hævede man minimumsvægten for at stoppe dette, men det har ikke hjulpet.

David Coulthard er en af de få kørere, der har turde stå frem og sige, at han på et tidspunkt led af anoreksi. Forårsaget på jagten på de små gram i tiden hos McLaren.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lauda: DRS er usportsligt Vettel er den bedste »