Deja-vu på podiet

Hvis du syntes det altid var de samme kørere eller hold, som var på podiet i 2011, så tager du ikke fejl. Vi skal helt tilbage til 2002 for at se så få hold på podiet, og det kun fordi Renault startede sæsonen med to podieplaceringer.

Lewis, Sebastian og Vitaly på podiet . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/1 2012 klokken 09:01

Der var reelt kun fem kørere, som kom på podiet i år. Ser man bort fra Vitaly Petrov og Nick Heidfelds besøg på podiet i Australien og Malaysia, så var det kun Red Bull og McLarens to kørere, der sammen med Ferraris Fernando Alonso fik lov at betræde podiet.

Ferrari, McLaren og Red Bull. De tre hold havde nærmest eneret på podiet i 2011. Sjældent alle tre på samme tid dog.
Copyright Pirelli


Alle fem kørere nåede endda at stå øverst på podiet, to af dem kun engang. Fernando Alonso tog sejren på banen, hvor Ferrari 60 år tidligere havde vundet deres første sejr. Mark Webber nåede det kun lige i 11. time, da han vandt i Brasilien, da Sebastian Vettel blev ramt af et mystisk gearkasseproblem.

Tilbage i 2002 stod der Ferrari, McLaren, Williams og Jaguar på podiet. I 2008 der er det år, hvor flest forskellige hold har været på podiet i mange år var der hele ni hold, der fik mindst en af deres kørere op på en af de tre eftertragtede pladser.

Honda var et af de hold, der i 2008 nåede podiet i den sæson, hvor flest hold nåede at betræde en af de tre pladser.
Copyright Honda Racing F1


Ferrari, McLaren, Williams, Red Bull, Toro Rosso, BMW, Honda, Toyota og Renault var alle oppe og blive markeret. Kun Force India og Super Aguri (der droppede ud efter Spaniens Grand Prix) fik ikke lov at prøve det sjove.

Over de sidste 10 år har der gennemsnitligt været fem til seks hold på podiet i løbet af sæsonen. Lad os håbe lidt flere hold betræder en af de sjove pladser i 2012.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton og Maldonado var de sorte får i 2011 Nyt år, nyt navn, nyt logo »