Frankrig klar til at erstatte Belgien

Der har længe været forlydender om, at Frankrig ville finde tilbage til Formel 1-kalenderen efter en årrække uden et nationalt grand prix i landet, hvor motorsport opstod. Første løb er planlagt til 1. september 2013.

Charles Pic . Copyright Marussia F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/1 2012 klokken 11:01

Det bliver efter sigende den Bernie Ecclestone-ejede Paul Ricard-bane, der skal lægge asfalt til det første franske grand prix siden 2008. Det er kun en bagatel, om end en stor en, der mangler før grand prixet kan bekræftes.

For det kræver at den franske premierminister Francois Filon siger god for projektet, og hvorfor skulle han ikke gøre det. Jean Todt er franskmand og præsident for FIA.

Charles Pic er en af to bekræftede franske kørere til 2012-sæsonen.
Copyright Marussia F1


Romain Grosjean, Jean-Eric Vergne og Charles Pic er alle franskmænd og skal deltage i 2012-sæsonen. En anden fransk kører er Jules Bianchi, som kan formodes at komme til start i 2013.

Det kan man læse i den franske avis ’Le Figaro’:

“Sagen ligger i øjeblikket på Filons bord.”

”Han skal kun give det grønne lys til sportsminister David Douillet og Nicolas Deschauz, præsidenten for Federation Francaise de Sport Automobile (FFSA).!

”Det første race vil blive holdt den 1. september 2013.”

Er Belgien ude af F1 efter dette års løb?
Copyright Michael Ewert


Men datoen 1. September 2013 er også den dato det belgiske grand prix ville blive afviklet (hvis man følger de senere års placering af løbet på Spa, red.), og det kan jo så kun betyde, at Belgien igen er ude af Formel 1 eller at den turnusordning vi før har skrevet om på BMF1 bliver ført ud i livet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Luca nævner nu kandidater Æreslisten »