Peugeot stopper

Selvom det ikke involverer Formel 1, så kommer det som noget af et chok at Peugeot med øjeblikkelig virkning, har besluttet at trække sig fra udholdenhedsløb, hvilket altså også indebærer Le Mans, som de ellers var blandt favoritterne til at vinde.

Peugeot foran Audi i Petit Le Mans . Copyright Peugeot Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/1 2012 klokken 13:01

Peugeot har meldt ud, at de trækker sig fra alle former for de såkaldte udholdensløb, hvilket betyder at Audi igen står som det absolut stærkeste bud på en Le Mans vinder i 2012.

Beslutningen er taget på baggrund af Peugeots tab af markedsandele i Europa, som de nu vil have fokus på at vinde tilbage.

Peugeots vindertrio, alle tidligere Formel 1-kørere. Copyright Peugeot Media

”Vi har taget beslutningen om at trække os for alle former for udholdensløb i 2012, herunder også Le Mans, med baggrund i den Europæiske økonomiske krise, samt det faktum at vi vil lancere flere nye gadebiler i år,” fremgik det af pressemeddelelsen fra fabrikken, der nu vil tilfører alle marketingsmidler til lancering af fabrikkens gadebiler.

Med denne meddelelse, er Tom K.´s hårdeste konkurrent ude af spillet i forhold til årets Le Mans, hvilket fjerner en del af spændingen, selvom vi selvfølgelig gerne ser at Tom tager endnu et Le Mans skalp sammen med Audi.

Karl-Åge Jensen i Peugeot 207 vil ikke blive påvirket af Peugeots udmelding. Copyright Michael Ewert

Peugeot skulle 3. februar præsentere deres Le Mans-satsning 2012.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Er Hamilton på vej væk fra McLaren? Caterham med special præsentation »