Testdag 2 i 2012. Optakt

Den anden test er i gang. Kimi Raïkkönen skal ud og bevise at han er hurtig på den kolde spanske bane, hvor vi startede dagen med 3 graders varme. Vi forventer at der bliver skubbet mere til bilerne i dag.

Kimi Räikkönen i Lotus E20 . Copyright Lotus-Renault GP

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/2 2012 klokken 10:02

Første dag i en ny sæson, har vi tidligere set give os et fingerpeg om hvordan magtbalancen bliver i sæsonstarten, men om det er det vi ser i år er et stort spørgsmål.

Kimi Räikkönen, der er tilbage med Lotus, viste i går, at han ikke har glemt hvordan det er man kører en Formel 1 racer, efter et år i rally, ved at sætte den hurtigste tid.

Noget tyder på, at finnen, der forlod Formel 1 som følgende af manglende motivation, netop har fundet den manglende motivation og ny glæde ved at køre de hurtige racerbiler. Tilmed ser det ud til at Lotus har ramt de nye regler godt med den nye racer, der ser ud til at være i fantastisk balance.

Hos Red Bull havde man en dårlig start på dagen, da de manglede nogle dele til bilen, der først ankom til banen lige før middag, hvilket betød at Mark Webber ikke fik den tid i raceren som han havde forventet at få. Det bliver anderledes i dag og Webber er da også allerede ude.

Kulden i Spanien betyder dog, at det vi ser fra holdene i løbet af formiddagen, ikke kan bruges til så meget, da racerne så absolut ikke er bygget til at køre optimalt under så lave temperaturer, for slet ikke at tale om Pirelli dækkene, der tydeligt mangler vejgreb.

Det klare vejr på Jerez vil dog betyde, at temperaturene hurtigt stiger og vi over middag vil begynde at se et mere reelt styrkeforhold, hvis altså hold og kører ønsker at vise det.

Alle hold, med undtagelse af Marussia deltager i testen igen i dag.

Vi kommer med tider et par gange i løbet af dagen, så følg med her på BMF1!

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jerez test dag 1 – Iceman is back Newey forklarer mærkeligt bump-design »