Kun 1 spansk løb

Det er netop blevet annonceret at Spanien fremover kun skal afholde 1 Formel 1Grand Prix om året.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 9/3 2012 klokken 09:03

Spanien er på den nuværende kalender vært for Formel 1-løbet i Barcelona, mens det Europæiske Grand Prix afholdes i Valencia, som altså også ligger i Spanien.

Sådan kommer det ikke til at være fremover. Allerede fra i år, har der indtil nu været fare for at løbet i Valencia ville blive aflyst, da arrangørerne ikke havde betalt Bernie Ecclestone det aftalte beløb.

Beløbet er nu betalt, men samtidig er det blevet arrangeret således at Spanien fremover skal afholde løb i Barcelona og i Valencia på skift. Hvem der kommer på kalenderen i 2013 er endnu ikke afgjort.

Det er den økonomiske situation i Spanien der har fremtvunget denne løsning. Da man startede med løbene i Valencia, var penge aldrig et problem, men tiderne er skiftet, og mere økonomisk ansvarlighed er påkrævet.

Circuit de Catalunya Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Direkte adspurgt om han personligt kan mærke de nye tider, svarer Bernie Ecclestone:” Jeg har ikke behov for meget, og har aldrig brugt meget, så det kan jeg ikke.”

Den Spanske HRT-kører, Pedro de la Rosa mener at det er unormalt for 1 land at have 2 løb, så aftalen der er indgået nu, blot er en tilbagevenden til en mere normal ordning.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« HRT er det dårligste hold i F1 Hr 20% stopper »