Hvor sikker er Bahrain?

Bahrains Grand Prix blev aflyst sidste år. I år har det været genstand for en masse debat på mange niveauer. Vi er ved at være tæt på datoen, men spørgsmålet er om vi kan være sikre på at det bliver afholdt.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 2/4 2012 klokken 20:04

”A nation united in celebration.” Således lyder reklamerne for Bahrains Grand Prix som bliver sendt på de fleste mellemøstlige TV-kanaler.

Undertegnede bor og arbejder i Kuwait, et lille land som er en nær nabo til Bahrain, og som sender mange unge mennesker til Bahrain for at tage deres uddannelse. Med en logisk interesse for om afholdelsen af Bahrains Grand Prix vil finde sted, har jeg prøvet at tale med nogle af disse unge mennesker som rent faktisk bor og studerer i landet.

Naturligvis er der uroligheder stadigvæk, og menneskerettighedsgrupperne har netop annonceret at de vil vende deres opmærksomhed mod Formel 1-løbet når, eller hvis, det kommer.

Bahrain

Politi og sikkerhedsstyrker har netop anholdt et ledende medlem af modstandsgrupperne, ligesom der har været et attentat mod et andet ledende medlem. Nogle siger at attentatet blev udført af regeringstro folk, mens politiet siger at de vil behandle sagen som en regulær drabssag.

Bernie Ecclestone holder vanen tro den stramme maske mens han mere eller mindre latterliggør enhver bekymring.

FIA er en smule mere bekymrede, og har i deres seneste udmeldinger netop udtrykt usikkerhed om hvorvidt sikkerheden er god nok.

Paddock i Bahrain

Holdene er heller ikke helt sikre. De har alle en plan B i baglommen, som går ud på aflysning af fragt og billetter til Bahrain.

For at vende tilbage til de unge mennesker jeg har talt med, så er holdningen generelt at urolighederne er få og små. Generelt ikke noget de finder værd at nævne eller endsige bekymre sig om. Man kan dermed sige at Bernie Ecclestone er på linie med den Kuwaitiske ungdom.

Man kan altså fastslå at det officielle Bahrain er klar til at afholde et Formel 1-Grand Prix, om end det nok vil være betryggende for alle tilstedeværende hvis de vil øge sikkerheden omkring det.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen official Ferrari-reservekører i år Button har talt med Ferrari »