Spaniens GP: 3. frie træning. Vettel hurtigst

Sidste træning forud for kvalifikationen er netop afviklet. Endnu engang så vi hvor tæt feltet er i år, hvilket betyder at vi ikke kan komme med meget andet end et fingerpeg om hvem der ligger til at tage pole senere i dag.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/5 2012 klokken 12:05

Der blev fortsat eksperimenteret med aerodynamiske komponenter og opsætninger, her under sidste træning forud for kvalifikationen og løbet i Spanien.

Felipe Massa, der ikke ligefrem har haft medvind hos Ferrari, så ud til at være ramt af problemer igen, da vi kunne se at der blev udført arbejde på bilen, der havde fået afmonteret næsen. Så har han da også en undskyldning for ikke at kunne køre op med Alonso.

Hos McLaren udtaler Button, at han er lidt urolig over den store forskel der er på de to kørere, da de har sat bilen op på samme måde og de ikke rigtigt kan finde en forklaring på hvorfor der er så stor forskel på dem.

Da der var gået omkring 18 minutter af træningen, måtte Grojean parkere sin Lotus og dermed også se hans tredje træning fordufte, som følge af problemer med benzintrykket. Ikke ligefrem en optimal optakt for franskmanden op til kvalifikationen.

Perez i Sauberraceren ser ud til at være flyvende og med stor mulighed for at have mulighed for at blande sig i toppen til kvalifikationen. Han var efter en halv time, suverænt hurtigst på de hårde dæk og efter 45 minutter var han hurtigst af alle, efter han også havde afprøvet de bløde dæk.

Det er dog vigtigt at bemærke, at tidsforskellen mellem de bløde og de hårde dæk, er mindre hos Sauber end det vi har set hos de andre, hvilket lover rigtigt godt for deres muligheder i løbet.

Det er dog ikke kun Sauber der skiller sig ud efter denne træning. Også Toro Rosso med Vergne bag rattet, var med helt fremme og så er der Ferrari, der rykker op og ned.

Alonso er med helt fremme, mens Massa endnu engang længe roede rundt i den tunge ende af feltet. Ferrarien ser ud til at have det svært med de hårde dæk, men derimod er de godt med på de bløde dæk.

I de døende minutter af træningen, blev der skruet gevaldigt op for tempoet. McLaren ser uhyggeligt stærke ud, selvom deres tider ikke indikerede det. Williams var også med fremme, mens Sebastian Vettel i Red Bull sætter sig på den hurtigste tid.

Der er lagt op til årets mest spændende kvalifikation.

Fingerpeget siger McLaren eller Red Bull på pole.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spaniens GP: 2. frie træning. Button hurtigst Spaniens GP - Kvalifikationen Opdateret: Maldonado »