Sag på vej mod Ecclestone?

Sagen mod bankmanden Gerhard Gribkowsky, der havde ansvaret for salget af Formel 1 rettighederne, er nu blevet afgjort. Gribkowsky er blevet erkendt skyldig, hvilket betyder at han vil få en fængselsdom for at have modtaget 44 millioner $ i bestikkelse.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/6 2012 klokken 09:06


Gerhard Gribkowsky, der nu er dømt skyldig i at have modtaget bestikkelse, hvilket vil sende ham i fængsel.

Gribkowsky kunne have modtaget en fængselsdom på 15 år for overtrædelsen, men som følge af hans samarbejdsvilje i retten, har dommeren meldt ud, at hans dom vil blive mellem 7 år og ti måneder og 9 år.

Det mest interessante i denne sag er imidlertid ikke hvor lang straf Gerhard Gribkowsky modtager, men hvorfor han bliver dømt.

Ifølge Gribkowsky har han modtaget bestikkelsen af en vis Hr. Bernie Ecclestone, der kort efter salget af rettighederne til CVC blev CEO for selskabet, der nu har sikret den aldrende brite en milliardformue.

At Gribkowsky nu erkleret skyldig, betyder dog ikke at Ecclestone også automatisk vil ryge samme vej, men når der er en der har modtaget bestikkelse, må der nødvendigvis også være en der har givet den, hvilket så bliver næste skridt.

Når den tyske bankmand nu har peget på Ecclestone som bestikker, vil det nok være en anelse naivt at tro, at Ecclestone ikke vil blive forhørt i sagen og tilmed blive pålagt en dybtgående undersøgelse, for at fastslå om det er tilrådeligt at anklage ham for de stærke beskyldninger.

Ecclestone selv forholder sig afventende og afviser et hvert kendskab til bestikkelsen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Er kontrakten underskrevet? Schumacher er nøglen »