Young Driver Test Silverstone – dag 1

Torsdag begyndte den første af de to dage, hvor tre Formel 1-hold har fået lov at teste unge talenter. Det skete på Silverstones Grand Prix Circuit, hvor fire kørere satte tider. Ikke overraskende var Williams’ Valtteri Bottas suverænt hurtigst.

Ma Qing Hau . Copyright HRT

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/7 2012 klokken 09:07

Der har længe været snak om at årets ungdomstest skulle flyttes fra Abu Dhabi til Silverstone for at lette det organisatoriske mareridt som Formel 1-kalenderen slutter med.

Der har været for og imod, og umiddelbart virkede løsningen til at være fundet, da BRDC (ejerne af Silverstone, red.) ikke kunne levere banen på de ønskede dage.

Rio Haryanto
Copyright Marussia F1


Dagene før Silverstones grand prix meldte HRT ud, at der nu var fundet en løsning, og det virker lidt som haltefanden for det er ikke den samme bane de tilmeldte kørere skal køre på torsdag og fredag.

Torsdag blev det på Grand Prix Circuit-layoutet, det som tidligere var kendt som Arena-layoutet, og som er det layout det britiske grand prix blev afviklet på.

Rio Haryanto
Copyright Marussia F1


Til stede ved testen var Williams’ med Valtteri Bottas, Marussia med Max Chilton og Rio Haryanto, samt HRT med den kinesiske testkører Ma Qing Hua, der skrev historie ved at være den første kineser, der har deltaget i en officiel session.

Mange vil nok huske Renaults Ho Pin Tung, men han testede aldrig bilen, men kørte lidt opvisning i forbindelse med World Series by Renault-weekenderne.

Ma Qing Hau
Copyright HRT


Tiderne fra torsdag er samlet fra de tre holds udsendte pressemeddelelser.

Plads Kører Team Tid Afstand
1. Valtteri Bottas Williams 1.31.436 -
2. Max Chilton Marussia 1.36.558 +5.122
3. Rio Haryanto Marussia 1.37.404 +5.968
4. Ma Qing Hua HRT 1.37.829 +6.393


Fredag slutter testen på International Circuit, der på ingen made kan sammenlignes med Grand Prix Circuit-layoutet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber forventer lige status Grosjean får gridstraf til Tysklands GP »