Pirelli med nyt dæk på Hockenheim

Dækfabrikanten Pirelli har i længere tid eksperimenteret med forskellige compounds i deres Formel 1-dæk, og resultaterne skal for første gang testes i fuld offentlighed under Tysklands Grand Prix på Hockenheim i den kommende weekend.

Billede fra Valencia 2011 . Copyright Pirelli

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/7 2012 klokken 10:07

Under fredagens træning til weekendens tyske grand prix på Hockenheim præsenterer Formel 1’s dækleverandør, Pirelli, et nyt eksperimentaldæk til fredagens træninger. Hver kører få mulighed for at teste to dæktyper om fredagen. Oprindeligt skulle testen være afholdt i forrige weekend på Silverstone i England, men det ekstreme regnvejr satte en stopper for de planer.

Det nye dæk har et bredere operationsvindue end den hårde type, der har været benyttet hidtil, og dækkets karakteristika skulle, ifølge Pirelli, være nemmere for teamene at arbejde med.

"Hvad er der galt med de dæk?" synes Sebastian Vettel at spørge. Nu får han nye. Copyright Pirelli

I hele indeværende sæson har Pirellis dæk været et diskussionsemne blandt teamene, men fabrikken har været meget tilbageholdende med at ændre radikalt på dækkene, for ikke at påvirke kampen om mesterskabet i negativ retning. Men da teamene er ret enige om, at noget bør gøres, har Pirelli derfor givet efter og kommer nu med en ny dækkonstruktion.

”Det nye dæk er ikke en stor udvikling, men det har et lidt større arbejdsområde, som burde gøre det nemmere for teamene at få temperaturen op og holde dem i det korrekte operationsvindue,” udtaler Pirelli Motorsports direktør, Paul Hembery.

Dækparade hos Pirelli. Copyright Pirelli

”Vi er utroligt glade for den meget produktive dialog med dem (teamene, red.), og vi vil altid lægger størst vægt på flertallets ønsker. Det bliver meget interessant at høre, hvad de siger om det nye dæk, og se, om det svarer til indtrykket under vores private test,” slutter Hembery.

Til Hockenheim har Pirelli annonceret soft og medium soft compound (gummiblanding). Det er dækfabrikantens første besøg på den tyske bane.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Massa: Jeg bliver da hos Ferrari Nürburgring konkurs? »