McLaren forsvarer Hamiltons ”idiotiske” kørsel

McLarens teamchef, Martin Whitmarsh, forsvarer sin kører, Lewis Hamilton, der efter løbet på Hockenheim blev beskyldt for ”idiotisk” kørsel, da briten overhalede Vettel, selv om han var en omgang bagude på det tidspunkt.

Lewis Hamilton . Copyright McLaren Group

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/7 2012 klokken 10:07

Det var ikke just Lewis Hamiltons dag i går, og bedre blev det ikke, da McLaren-køreren var blevet hentet med en omgang og senere forsøgte at komme tilbage igen – og ved samme lejlighed blandede sig i kampen om 1. og 2. pladsen.

McLarens teamchef, Martin Whitmarsh, forsvarer dog sin kører, der af flere blev beskyldt for at foretage ”en idiotisk manøvre” ved at overhale Sebastian Vettel og dermed forsøge at vinde den tabte omgang ind igen.

Hamilton havde tidligere i løbet haft en punktering, som sendte ham langt ned i rækkerne, men efter sit pitstop kom han ud lige bagved Vettel, som jagtede den førende Fernando Alonso.

Lewis Hamilton. Copyright McLaren Media

Og her besluttede Hamilton sig for at vinde den tabte omgang ind igen ved at hente begge forankørende, hvilket tydeligvis ikke var populært hos Vettel.

”Racerkørere kører race,” udtaler Whitmarsh. ”Han var hurtigere, han overhalede og han trak fra, så jeg kan ikke se, hvilken idioti, der er tale om her.”

Efter at være kommet ud af pitten kunne Hamilton enten have holdt igen og ladet teamkammeraten Jenson Button passere efter at have fået det blå flag, eller trække fra og vinde den tabte omgang tilbage.

McLarens sportsdirektør, Sam Michael, ser heller ingen problemer i manøvren, og siger, at Hamilton blot gjorde, hvad teamet bad ham om.

”Det var fuldstændig lovligt,” siger Michael om hændelsen til Autosport. ”Han kom ud, og han var hurtig.”

"Så du, at Vettel truede af dig, da du overhalede ham"? Copyright McLaren Media

”Vi fortalte ham, at han havde fået blåt flag for Jenson. Når du får blåt flag, har du to valgmuligheder: Du kan lade den bagved kørende passere eller øge farten markant.”

”Vi bad ham øge farten og overhale Vettel, og det gjorde han. Han holdt overhovedet ikke Vettel tilbage, fordi Vettel ikke kunne følge med ham. Så det havde ingen indflydelse på Vettels løb og det var fuldstændig lovligt.”

Hamilton udgik på 58. omgang fra en 16. plads.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull accepterer FIAs krav om motorændring McLaren satte verdensrekord i Tyskland »