Belgiens GP: 1. frie træning – Kobayashi hurtigst

Eau Rouge, La Source og Blanchimont. Ventetiden er endelig forbi og turen går derfor til en af de mest legendariske baner på Formel 1-kalenderen. Jeg taler selvfølgelig om Spa-Francorchamps.

Kamui Kobayashi . Copyright Sauber Motorsport

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 31/8 2012 klokken 12:08

Hamilton under Kvalifikationen på Spa 2011

Spa 2011

Det er ikke ualmindeligt at se regn under Belgiens Grand Prix, og det kom derfor heller ikke som nogen stor overraskelse, at weekendens første frie træningssession blev kørt på en særdeles våd bane. En times tid forinden sessionsstart var der dog tørvejr over Spa, men det ændrede vejrguderne som sagt på.

Regnen betød også, at der desværre ikke vær så meget action på banen, og endnu engang måtte Viasat rode lidt rundt i deres bagkatalog og finde et andet program frem, som de kunne vise som kompensation for den noget begivenhedsløse træningssession.

Jean-Eric Vergne Copyright Getty Images/Toro Rosso

Kamui Kobayashi Copyright Sauber Motorsport

Kamui Kobayashi Copyright Sauber Motorsport

Jean-Eric Vergne var første mand ude på den meget våde bane til en installationsomgang. Det var dog Sauberkøreren Kamui Kobayashi, som satte den første omgangstid på banen i Belgien. 2:17.705 hed tiden. Den fik han dog barberet noget ned på i løbet af sessionen, og det var da også japaneren, der kunne gå fra weekendens 1. frie træning med titlen som hurtigste og mest aktive mand.

Pirelli copyright Lotus GP

Pirelli copyright Mercedes AMG

Pirelli har valgt at stille deres to hårdeste dæktyper til rådighed i denne Weekend – altså medium og hard dækkene.

Michael Schumacher

Michael Schumacher Copyright Mercedes AMG

Med en 3. plads, som det bedste resultat, og med i alt 6 løb, hvor han aldrig fik det ternede flag at se, kan man ikke ligefrem påstå, at Michael Schumacher har særlig meget at glæde sig over ved 2012 sæsonen. I denne weekend har tyskeren dog alligevel noget at fejre, nemlig sit Grand Prix nr. 300. Den 7 dobbelte verdensmester debuterede faktisk på Spa-Francorchamps tilbage i 1991.

Der gik en rum tid, før topholdene begyndte at røre rigtig på sig her til formiddag. Indtil da havde de andre hold og kørere sådan set banen for sig selv.

Med ca. 20 minutter tilbage af sessionen begyndte det så småt at klare op over Spa-Francorchamps, men de mørke regnvejrs skyer lod aldrig helt til at vige deres komfortable plads over Ardenner-bjerge.

Mark Webber Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Michael Schumacher Copyright Mercedes GP

Der var flere afkørsler på den glatte bane her til formiddag, men heldigvis ingen større uheld. Mark Webber og Michael Schumacher var blandt dem, som måtte korrigere og tage en lille omvej, for at afværge en ulykke.

Felipa Massa copyright Ferrari F1

Felipe Massa copyright Ferrari F1

Massa har langt fra haft en optimal sæson ind til videre, og det ser desværre ud som om, at den brasilianske Ferrarikører er forfulgt at sort uheld. Med blot få sekunder tilbage af weekendens 1. frie træning kom der ild og røg ud fra bagenden af hans Ferrariracer. Noget tyder på, at der var slået hul i motoren, og en defekt motor er ikke ligefrem det Felipe Massa (eller nogen anden kører for den sags skyld) har brug for lige nu. Vi må se, om Ferrari når at blive færdig med Massas racer inden dagens 2. frie træning skydes igang her til eftermiddag.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sebastian Vettel i musikvideo Belgiens GP: 3. frie træning – Alonso hurtigst »