Singapores GP: 1. frie træning. Vettel hurtigst.

Europas Formel 1 baner er lagt bag os for at tage den sidste del af sæsonen i Asien og Amerika. Første skridt er Singapore, hvor vi endnu engang skal se et flot layout med kunstig belysning, så vi europæere ikke behøver stå så tideligt op.

Dedikerede Vettel fans under Belgiens GP 2012 . Copyright Red Bull Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/9 2012 klokken 13:09

I denne weekend, har HRT i stil med løbet på Monza, valgt at lade Karthikeyan sidde over under den første træning, for at overlade den spanske racer til kinesiske Ma Qing Hua, som står over for en meget udfordrende opgave, når han skal rundt på den glatte bane med mur tæt på.

Mercedes tester deres nye udstødningssystem under denne første træning, hvilket de håber vil give dem det sidste ekstra de mangler for at kunne være med helt i front.

Træningen startede tørt, men efter 20 minutter var det så småt begyndt at regne få steder på banen.

Hamilton var den første der kom ud på banen med de bløde dæk, til trods for at der var begyndt at blive vådt. Noget der i første omgang så ud til at virke, men som hurtigt faldt fra hinanden og briten kørte da også direkte i pit, efter at have kørt en lille omgang. Altså ingen tid sat.

En halv time inde i træningen, så vi et raderbillede med besked om, at der ikke forventes yderligere regn i den næste halve time. Noget der senere bliver fulgt op af en besked til Rosberg, der bliver oplyst at der næppe vil komme mere regn i denne træning.

Grosjean, der var udelukket for at køre i Italien, lader til at være sulten og ude for at bevise, at han er den rette mand i Lotussædet ved siden af Raïkkönen. Hurtigt placerer han sig helt i front, men viser også flere gange, at banen er svær når den er fugtig og der mangler grip.

Sauber viser igen, at de er et hold vi skal regne med, da Kobayashi sætter en tid der er markant hurtigere end Alonsos hidtil hurtigste tid, efter små 45 minutter. Næsten 2 sekunder er der ned til spanierens tid, der blev sat blot 5 minutter tidligere.

Det er tydeligt på dette tidspunkt, at banen er ved at blive markant hurtigere, således går der kun 5 minutter mere inden Kobayashis tid bliver overgået, da Nico Rosberg med den nye Mercedes udstødning, sætter sig på hurtigste tid, der er 6 tiendedele hurtigere end japanerens.

Raïkkönen, der længe har kæmpet med at få sat en rimelig tid, rykker pludselig i front, med en tid der er 2 tiendedele hurtigere end det Rosberg fik ud af sin racer. Sjovt nok efter yderligere 5 minutter.

Efter den første time, har Alonso ikke været ude på tørvejrsdæk, hvilket har sendt ham helt ned i bunden af feltet som nummer 22.

Tiderne nærmer sig de magiske 1.50, dog uden at vi skal forvente at vi kommer under den tid i første træning. Efter første time, er tiderne nede i 1.51.6.

Hamilton gør dog sit til, at vi skal se tider under 1.50. Med 20 minutter tilbage af træningen er han nede på 1.50.615 og den klart hurtigste på banen.

Vettel kommer ud af ingenting og sætter kort efter en tid, der er endnu hurtigere. 1.50.566 er vi nu nede på, mens Alonso ligger og roder rundt i den anden ende af feltet, selvom han er kommet over på slicks.

Efter et par omgange på slicks, ser det ud til at gå bedre for den førende i mesterskabet, da han rykker op som nummer tre, dog er han næsten et sekund langsommere end Vettels bedste tid.

Med ti minutter tilbage af træningen, er der flere der er begyndt at teste med tunge biler, hvilket betyder at vi næppe vil se hurtigere tider end den Vettel har sat.

Den snævre bybane, ser ud til at passe Red Bull godt. Ud fra mellemtiderne og fart målingerne, kan vi se at Hamilton er hurtigst langt de fleste steder, med en top hastighed der er en del hurtigere end Vettels, men i den sidste snævre del af banen, er Vettel et halvt sekund hurtigere end Hamilton, hvilket gør udfaldet.

Mod slutningen af første træning, må Bruno Senna parkere bilen på banen, hvorfor ved vi dog ikke, hvilket betyder at der er gult flag og der således ikke kan blive sat helt så hurtige tider som tidligere.

Perez udløser endnu et gult flag, da han kører bredt i sving 9, dog uden at skade raceren. I mellemtiden har Senna fået gang i Williams raceren igen, så der igen kan blive helt fri bane.

Jenson Button benytter sig af en bane uden gule flag og sætter en ny personlig bedste tid, som sender ham op som nummer 3, dog fortsat næsten 9 tiendedele sekund langsommere end Vettel, der slutter den første træning, suverænt hurtigst.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bulls generatorfejl selvforskyldt? 2013-kalenderen afsløret »