• Forside

McLaren og Toyota mister deres stemme

Hvis FIA får held med at gennemføre deres nye tiltag, som skal reducere antallet af stemmeberettigede hold, står store hold som McLaren og Toyota til at miste deres stemmeret.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 31/5 2006 klokken 10:05

FIA arbejder med at indføre én-stemme-pr.-land-politikken. Det betyder at, Super Aguri og Toyota skal blive enige med Honda om hvad der skal stemmes, hvis de vil have indflydelse, da Honda som tingene ser ud nu, er det hold i Japan der klarer sig bedst.

I Italien er det naturligvis Ferrari der vil få stemmen, mens Toro Rosso må håbe på enighed med dem, hvis de ikke vælger at gå med deres østrigske venner Red Bull, der også får en stemme.

I Tyskland tilfalder stemmeretten BMW Sauber, da de som bekendt er eneste tyske hold, mens Renault naturligvis får den franske stemme.

I England er der meget der tyder på, at det bliver Williams og ikke McLaren, der vil få stemmen der, hvilket nok skal skabe uro. Men det betyder også at Midland, der holder til på Silverstone, ikke får sin egen stemme.

Det samme gælder for det kommende Prodrive hold, der også har valgt at slå sig ned i England, da det er det land med mest Formel 1 erfaring.

Ud over de fem stemmer til holdene, får Bernie Ecclestone også en stemme, så der i alt bliver 6 stemmesedler at tage hånd om for FIA.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.